Πολιτισμός

Δύο εκθέσεις για τις εκδηλώσεις «Νοέμβριος Φωτογραφίας»

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019», πραγματοποιεί μια σειρά εκθέσεων, η οποία άρχισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico».
Η μία είναι η έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με θέμα «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του». Από το 2009, που προκηρύχτηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός, αφιερωμένος πάντα στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου, επίτιμου εν ζωή μέλους της Λέσχης, μέχρι σήμερα, έχουν περάσει ήδη 11 χρόνια. Ο διαγωνισμός είναι πλέον ένας πανελλήνιος θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα, προάγοντας τη διαγωνιστική φωτογραφία. Επιμέλεια έκθεσης: Λέων Μουρτζούκος.

Η άλλη είναι η έκθεση της ομάδας fplus, από τη Λάρισα, με θέμα «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης», η οποία διερευνά την αθέατη ουσιαστικά πλευρά της. Μια πόλη που άλλοτε έχει κάτι να κρύψει και άλλοτε αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται, μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Μια πόλη που περιβάλλεται από αποκεντρωμένες συνοικίες που ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Μια πόλη που αλλάζει καθημερινά (κείμενο του επιμελητή της έκθεσης Ανδρέα Κατσάκου). Εκθέτουν οι: Βάγια Γκερλιώτη, Κώστας Γουργιώτης, Νικολέτα Ζαφείρη, Θεανώ Ιωαννίδη, Έλενα Κανάκη, Φωτεινή Καραγιαννάκη, Ανδρέας Κατσάκος, Κώστας Κρουστάλλης, Μαρία Κυρίτση, Στέφανος Μόκας, Ελένη Μορφούλια, Μαρία Μπάκαβου, Βασίλης Νεμπεγλεριώτης, Θεοδώρα Παπανεστωροπούλου, Βάγια Σαμαρά, Παύλος Σταυρουλάκης και Στέλιος Χαρίσης.
Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η Λέσχη διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας», μια γιορτή της φωτογραφίας στην πόλη. Μέχρι σήμερα διοργανώθηκαν 13 «Νοέμβριοι» και αυτός που πραγματοποιούμε τώρα είναι ο 14ος.

Ο «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Διάρκεια έκθεσης έως 29 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας εκθετηρίου:
Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-13.00 και 19.00-21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το