Τοπικά

Δύο ακυβέρνητα σκάφη στον Παγασητικό

Για δύο ακυβέρνητα σκάφη ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Ειδικότερα, στις 5.30 το απόγευμα η ΕΟΔ Μαγνησίας κλήθηκε από το Λιμεναρχείο για συνδρομή σε καταμαράν που βρισκόταν ανοιχτά της Αφήσσου και ο κυβερνήτης του φέρεται να το εγκατέλειψε λόγω της μπόρας. Στον δρόμο εθελοντές της ΕΟΔ ενημερώθηκαν για ακυβέρνητο ιστιοφόρο με επτά άτομα ανοιχτά της Γορίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ιστιοφόρο είχε πρόβλημα στο πηδάλιο, ωστόσο αποκαταστάθηκε και σκάφος του λιμενικού με σκάφος της ΕΟΔ βοήθησαν το σκάφος να δέσει στο λιμάνι του Βόλου. Σημειώνεται ότι το καταμαράν προσάραξε μόνο του στα Λεχώνια.

H ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:
Γνωρίζουμε απογευματινές ώρες της 26-06-2021 και λόγω ξαφνικών ισχυρών ανέμων ανατροπή μικρού ιστιοπλοϊκού σκάφους τύπου Catamaran έξι (06) μέτρων μήκους περίπου στην περιοχή Λεφόκαστρου Δήμου Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας με έναν επιβαίνοντα, ο οποίος δεν τραυματίσθηκε και είναι καλά στην υγεία του, ενώ παρασυρόμενο σκάφος μεταφέρθηκε ασφαλώς στην ακτή περιοχής Πλατανιδίων Δ. Βόλου Ν. Μαγνησίας με συνδρομή πλωτού σκάφους Υπηρεσίας μας και σκάφους Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βόλου.
Επίσης, απογευματινές ώρες της 26-06-2021 γνωρίζουμε ακυβερνησία λόγω αδυναμίας πηδαλιουχίας και ξαφνικών ισχυρών ανέμων Επαγγελματικού-Τουριστικού ιστιοπλοϊκού σκάφους με επτά (07) επιβαίνοντες Ρουμανικής υπηκοότητας σε απόσταση δύο (02) ν.μ. από τον Λιμένα Βόλου, οι οποίοι δεν τραυματίσθηκαν και ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ είχαν προσεγγίσει προς συνδρομή πλωτό σκάφους Υπηρεσίας μας και σκάφος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βόλου. Κατόπιν παρέμβασης εκπροσώπου ιδιοκτήτριας εταιρείας εν λόγω σκάφος με ιδία μέσα και τη μηχανή του σε λειτουργία κατέπλευσε και πρόσδεσε ασφαλώς στον λιμένα Βόλου, ενώ από Υπηρεσία μας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.
Από τα συμβάντα δεν προκλήθηκε ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος. Από Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση για αμφότερα τα περιστατικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το