Τοπικά

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι με κορωνοϊό στο Γηροκομείο του Βόλου -Στις 12 οι μολύνσεις

Εξαπλώνεται η διασπορά από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο Γηροκομείο του Βόλου και σήμερα διαπιστώθηκε επέκταση της μόλυνσης σε δυο ακόμη ηλικιωμένους. Ο αριθμός των ηλικιωμένων που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό αν και εμβολιασμένοι, είναι 8. Όπως είναι γνωστό νοσούν και τέσσερις εργαζόμενοι.

Με προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού  και γενικών καθηκόντων, θα αντιμετωπίζει η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου (ΝΠΙΔ) το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την άρνηση εμβολιασμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων (επί συνόλου 55 εργαζομένων, μόλις οι 20 έχουν εμβολιαστεί)  πράξη που έχει ως αποτέλεσμα την μόλυνση με τον SARS COV-2,  μέχρι αυτή την ώρα οκτώ, πλήρως, εμβολιασμένων  ηλικιωμένων και τεσσάρων εργαζομένων. Δύο από τους ηλικιωμένους (ένας άνδρας και μία γυναίκα) νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως υποστήριξε ο Παύλος Πάνος, Πρόεδρος του Γηροκομείου, “οι εκκλήσεις προς τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους είναι επανειλημμένες, αλλά δυστυχώς η απόκριση είναι αρνητική, ακόμα και τώρα που έχουμε περιστατικά επιμόλυνσης και κυβερνητική απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους. Επανήλθαμε και αυτή την εβδομάδα μοιράζοντας ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς και πάλι, δεν έχουμε αλλαγή στάσης. Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φροντίζουμε για να παραμείνουν υγιείς. Έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης και εκείνο ζητάμε και από κείνους. Να κάνουν λίγη υπομονή, να εξακολουθήσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας- φροντίσαμε έγκυρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα- και όλα θα πάνε καλά. Το Γηροκομείο θα εξακολουθήσει να φροντίζει και να παρέχει υπηρεσίες στους ενοίκους του”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το