Αθλητισμός

Δυνατό φιλικό για Ολυμπιακό στην Κατερίνη με Πιερικό

Δυνατό φιλικό παιχνίδι, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόβα τζενεράλε ενόψει πρωταθλήματος δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν με τον Πιερικό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, με τον αγώνα να έχει οριστεί να αρχίσει στις 4 το απόγευμα.

Ολυμπιακός Βόλου και Πιερικός είναι δύο μεγάλα ονόματα για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Ιστορικοί σύλλογοι με χιλιάδες φιλάθλους που σίγουρα δεν αξίζει να βρίσκονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά πολύ ψηλότερα. Φέτος και οι δύο επιχειρούν ένα νέο ξεκίνημα, οπότε το μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι στο στάδιο της Κατερίνης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού θα βρεθούν αντίπαλοι και στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάκης Θεοδοσιάδης θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές, αλλά σίγουρα θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα, από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα δεν θα αργήσει να αρχίσει. Το ίδιο προφανώς θα κάνει και ο τεχνικός του Πιερικού, ο γνώριμος από τη θητεία του στη Νίκη Λεωνίδας Μπίλης, που και αυτός θέλει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει.

Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων παιχνιδιών. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι παραμένουν αήττητοι στα δέκα φιλικά που έχουν δώσει ως τώρα, μετρώντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Αρχικά ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δύο ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με 3-1 τον Ρήγα Φεραίο στο στάδιο του Βελεστίνου και 3-0 τον Αίαντα Σούρπης στην Άλλη Μεριά, χωρίς φυσικά να μπορεί να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα από αυτά τα ματς.

Ακολούθησαν επτά παιχνίδια με ομάδες τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου θα βρουν μπροστά τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.  Εκείνα με Ηρακλή Λάρισας (εντός), Π. Ο. Φήκης (εκτός) και Εθνικό Νέου Κεραμιδίου (εντός), έληξαν ισόπαλα 0-0 με τον Ολυμπιακό να είναι καλός ανασταλτικά, αλλά να παρουσιάζεται αδύναμος στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που ασφαλώς προβλημάτισε την τεχνική ηγεσία, αλλά και τους φιλάθλους.

Ωστόσο, στους επόμενους αγώνες ο Ολυμπιακός έδειξε και επιθετικές αρετές. Παρουσιάστηκε ολοένα και καλύτερος, με τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, να δημιουργούν ευκαιρίες και να σκοράρουν. Αμυντικά διατήρησε την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων.

Έτσι, κέρδισε 2-1 τον Α.Ο. Υπάτου εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή, με 3-1 τον Διγενή Νεοχωρίου έχοντας ακόμη πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά και με 3-0 τον Δωτιέα Αγιάς στο γήπεδο της Ανάβρας του νομού Λάρισας, παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Επίσης, υποδέχθηκε στη Νεάπολη τον Π.Ο. Ελασσόνας τον οποίο νίκησε με 1-0.

Το τελευταίο χρονικά φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν αυτό της περασμένης Κυριακής με τον Μαγνησιακό στο «Κιούπι», που και αυτό ήταν νικηφόρο με 2-0. Εδώ οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν ξανά ομάδα της Α’ τοπικής, που όμως είναι πολύ δυνατή διότι έχει ενισχυθεί με ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, το ματς αυτό είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, οπότε με χαρά οι άνθρωποι του συλλόγου δέχθηκαν την πρόταση που τους έγινε από τον Μαγνησιακό, με τη διοίκηση του οποίου οι σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 41ο Ράλι Κένταυρος από τη Λ.Α. Βόλου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες για το 41ο Ράλι Κένταυρος, που θα διεξαχθεί στις…

22 Μαρτίου 2024

Το “βάπτισμα του πυρός” πήραν οι μικροί κολυμβητές της Νίκης

Στους Εαρινούς Αγώνες Κολύμβησης τζούνιορ 8-9 ετών που πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης…

22 Μαρτίου 2024

Πτώση F-16: Εξιτήριο για τον υποσμηναγό Παναγιώτη Αποστολάκη

Εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας έλαβε λίγο μετά τις 11 ο 29χρονος υποσμηναγός,…

22 Μαρτίου 2024

Αναβάθμιση των συστημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας – “Μετεωρολογικοί Σταθμοί – Έγκαιρη προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα”

Την παρουσίαση των δυνατοτήτων και της εξειδικευμένης πληροφόρησης των μετεωρολογικών σταθμών, έκαναν στη διάρκεια συνέντευξης…

22 Μαρτίου 2024

Ημερίδα με θέμα «Bία και Παραβατικότητα ανηλίκων»

Ημερίδα με θέμα «Bία και Παραβατικότητα ανηλίκων» οργανώνει ο Δήμος Αλμυρού την Δευτέρα 1 Απριλίου…

22 Μαρτίου 2024

Διπλή επιτυχία της Μαγνησίας στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα Παίδων ΕΣΚΑΘ

Διπλή επιτυχία για τη Μαγνησία στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑΘ. Τόσο ο Γυμναστικός Σύλλογος…

22 Μαρτίου 2024