Αθλητισμός

Δυνατή συνεργασία στον χώρο της Επαγγελματικής Αυτοάμυνας

Mια πολύ δυνατή συνεργασία στον χώρο της Επαγγελματικής Αυτοάμυνας, ανάμεσα σε Βόλο και Αθήνα έλαβε σάρκα και οστά την Κυριακή 11/12/2017. H πρώτη κοινή προπόνηση ανάμεσα στις δύο πιο σκληρές και ολοκληρωμένες τεχνοτροπίες Επαγγελματικής Αυτοάμυνας και Οπλοχρησίας στην Ελλάδα, του S.G.T KEMPO και KAJUKENBO είναι γεγονός. Το πολύ δυνατό 2ωρο σεμινάριο, έλαβε χώρα, στην ακαδημία Επαγγελματικής Αυτοάμυνας[ Pro Self Defence]-Μάχης στο Δρόμο[Streetfighting] και Οπλοχρησίας[Weapons] του S.G.T Kempo, υπό την επίβλεψη του Έλληνα εκπροσώπου, Εκπαιδευτή (Sifu) και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Θανάση Λαγού και του Έλληνα εκπροσώπου και επίσημου Ανώτατου εκπαιδευτή του Καjukenbo στην Ελλάδα κ. Βαγγέλη Παπουτσάκη.

Οι συμμετέχοντες διδάχτηκαν βασικές τεχνικές πυγμαχίας, λακτισμάτων, κλειστής μάχης όπως επίσης και καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας σε στόχους. Οι μαχητές την βολιώτικης αλλά και της αθηναϊκής ακαδημίας εκπαιδεύτηκαν σε αρκετά σενάρια Αυτοάμυνας εκτάκτου ανάγκης σε συνθήκες μάχης στο δρόμο, όπως επίσης και σε αγωνιστικές τεχνικές στη πλήρη επαφή [Full Contact]. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και πέρα από τις τεχνικές σωματικής εμπλοκής, η διδασκαλία της σωστής συμπεριφοράς και λεκτικής αποφυγής στο πρωτογενές επίπεδο της απειλής από τον κ. Βαγγέλη Παπουτσάκη. Κεντρικός σκοπός ήταν η προετοιμασία του αμυνόμενου για αντιμετώπιση σωματικών, λεκτικών, και ψυχολογικών επιθέσεων καθώς και η επιβίωση σε μία δύσκολη κατάσταση με ασφαλή διαφυγή.

Το σεμινάριο – κοινή εκπαίδευση αποτελεί την πρώτη από τις πολλές κοινές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν από τις 2 κορυφαίες ακαδημίες στον Ελληνικό χώρο στο κομμάτι της Αυτοάμυνας και Μάχης στο δρόμο. Και οι δύο σχολές έχουν διεθνείς διακρίσεις στον χώρο και χαίρουν μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό καθώς και οι δύο ανήκουν στην μεγάλη Παγκόσμια ομοσπονδία του Kempo UWKF, η οποία στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκέντρωσε πάνω από 4.500 χιλιάδες αθλητές σε όλες τις αγωνιστικές τεχνοτροπίες. Η Επαγγελματική Αυτοάμυνα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τείνοντας να επισκιάσει πλήρως τις παραδοσιακές Πολεμικές τέχνες. Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται πως θα δώσει μια μεγάλη περαιτέρω ώθηση στο αντικείμενο της Αυτοάμυνας και ήδη χαίρει αποδοχής από την μεγάλη ευρωπαϊκή κοινότητα του Kempo / Kajukenbo.Το Δ.Σ του συλλόγου, ευχαριστεί την σχολή του κ. Βαγγέλη Παπουτσάκη / Hellas Kajukenbo για τις όμορφες στιγμές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το