Τοπικά

Δυναμικό «παρών» στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης δηλώνουν οι φορείς της «Κοινωνικής Συμμαχίας» Βόλου

Με κοινό αίτημα ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, φορείς, σωματεία και σύλλογοι της Μαγνησίας είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον δικό τους αγώνα, αρχής γενομένης από την Πανεθνική Ημέρα Δράσης και την απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου.

Εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην «Κοινωνική Συμμαχία» παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στην Ημέρα Δράσης, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 9 το πρωί. Κοινή πεποίθηση είναι ότι η συμμαχία δεν πρέπει να σταματήσει την ημέρα της απεργίας, αλλά να συνεχίσει τη δράση της διεκδικώντας την επίλυση των ζητημάτων που την απασχολούν.

«Η 30η Μαΐου δεν είναι μία ημέρα δράσης. Θα έχει και συνέχεια γιατί είναι υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θ.Παπαδημόπουλος, ενώ τόνισε πως η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν ορθώσουν ανάστημα οι πολίτες.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Ν. Καπούλα δήλωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώνει τις δυνάμεις των επιστημόνων με όλους τους κλάδους που πλήττονται. «Πρέπει να είναι μια δυναμική κινητοποίηση για να δείξουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος χαρακτήρισε την Κοινωνική Συμμαχία ως ένα ενδιαφέρον πολιτικό και κοινωνικό πείραμα και σημείωσε πως το στοίχημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τα μέλη της.
Η συμμετοχή θα είναι απόδειξη σε αυτό το πείραμα. Εμείς ακολουθούμε τον δρόμο της σύνθεσης γιατί αυτά που μας ενώνουν με τους άλλους είναι περισσότερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως η συμμαχία πρέπει να έχει διάρκεια με την παράλληλη δημιουργία ενός κειμένου αρχών και προτάσεων.

«Αργήσαμε αλλά την ύστατη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μαζί κάτι σωστό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας Τρ. Πλαστάρας, ενώ αναφέρθηκε σε επαγγελματία που του είπε σήμερα ότι ντρέπεται να κοιτάξει τα παιδιά του όταν τον ρωτάνε τι φαγητό έχει. Επίσης έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση. «Δεν μπορούν να βρίσκονται σε δύο βάρκες, να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αλλά να υποστηρίζουν κυβερνητικές πολιτικές».

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα 8 χρόνια της ύφεσης έχουν μπει λουκέτα σε 300.000 επιχειρήσεις και άλλες τόσες υπολειτουργούν, ενώ η αγορά δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της. «Λέμε όχι στη λιτότητα και την υπερφορολόγηση. Για να υπάρξει αλλαγή, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης» πρόσθεσε.

«Επιτέλους μετά από 10 χρόνια υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς. Ο παραγωγικός κόσμος πρέπει να βγει έξω ενιαίος σαν μια γροθιά. Η συρρίκνωση του τζίρου των επιχειρήσεων είναι πρωτόγνωρη και υπάρχει παντελής έλλειψη ρευστότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τ. Μπασδάνης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως η ημέρα δράσης δεν έχει χώρο για την προβολή προσώπων, αλλά μόνο για την προβολή των προβλημάτων. «Τα ζητήματα δεν μπορούμε να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εχθροί μας είναι τα προβλήματα στα οποία η κοινωνία πρέπει να δώσει απαντήσεις» υποστήριξε.

Στη συμμαχία συμμετέχει επίσης το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», και ο πρόεδρος Π. Μπέλλος αηεύθυνε κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή, όπως και Κ. Τσουράπας, πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Βόμβα χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Β. Κουκλουμπέρης όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σ. Βακουφτσή. «Ο πρωθυπουργός μας έταξε λαγούς με πετραχήλια, αλλά δεν έκανε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.
«Με τα νέα μέτρα θα είναι δύσκολο να επιβιώσουν οι πολίτες, περισσότερο δε αυτοί που έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιο πρόβλημα υγείας» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Δ. Λουκάκη, ενώ από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων, η Μ. Καραγιάννη ανέφερε: «Δεν σέβονται τους αγγέλους μας και κλέβουν τις εισφορές τους, εμείς όμως θα είμαστε στους δρόμους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το