Αθλητισμός

Δυναμικό «παρών» ο Ολυμπιακός Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών

Η σεζόν 2021-22 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια με τους Θανάση Αυγέρο και Νίκο Λύτρα. Παράλληλα, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκπροσωπώντας επάξια τον σύλλογο.

Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ έπεσε η αυλαία των πρωταθλημάτων κλασικής κολύμβησης για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Εκεί πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτό. Εξάλλου, διαθέτει μία πολύ καλή «φουρνιά» νεαρών κολυμβητών και κολυμβητριών που δείχνουν ότι έχουν όλο το μέλλον δικό τους.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν πάρα πολύ υψηλό, με τη συμμετοχή 1640 αθλητών και αθλητριών και 144 σωματείων από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ηλικιακές κατηγορίες ήταν  Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ και Β’, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού έδωσαν τη δική τους μάχη μέσα στο νερό και δύο από αυτά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Αυγέρος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας Παμπαίδων Α’, ενώ «χάλκινος» ήταν και ο Νίκος Λύτρας, επίσης στα 100 μέτρα πρόσθιο, αλλά στην κατηγορία των Παίδων. Για τον Αυγέρο αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι «άγγιξε» το μετάλλιο και στα 50μ. πρόσθιο, όπου τερμάτισε τέταρτος, ενώ ήταν έκτος στα 200μ. πρόσθιο.

Τρεις αθλητές του Ολυμπιακού πήραν το «βάπτισμα του πυρός» σε αγώνες Πανεθνικής εμβέλειας και τα πήγαν περίφημα, καταφέρνοντας να βρεθούν στην πρώτη 20άδα των αγωνισμάτων τους, κάνοντας παράλληλα και ατομικές επιδόσεις. Ο λόγος για τον Νίκο Κυρμά, που ήταν 12ος στο επίπονο αγώνισμα των 1.500μ. ελεύθερο, τη Ναυσικά Βαβίτσα η οποία κατέλαβε την 14η θέση στα 200μ. μικτή ατομική, αλλά και τον Αλέξανδρο Χαζίζ, που κατατάχθηκε 20ος στα 200μ. ύπτιο.

Όμως και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία «ερυθρόλευκοι», όπως ο Γιάννης Διβάνης, ο Γιώργος Ξυνομπίτης και η Βαρβάρα Αντωνίου κατόρθωσαν να βρεθούν στην πρώτη 20άδα των καλύτερων χρόνων της κατηγορίας τους. Η τελευταία ήταν 15η στα 400μ. μικτής ατομικής.

Το προηγούμενο διάστημα οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ολυμπιακού Βόλου είχαν δουλέψει πολύ σκληρά με τους προπονητές τους Γρηγόρη Μαντά και Έλενα Μπεσπέρστοβα, τους οποίους έκαναν υπερήφανους με την αγωνιστική τους παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο Γρηγόρης Μαντάς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μιλώντας στη «Θ»: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού Βόλου για την αγωνιστικότητα, την άριστη συμπεριφορά μέσα και έξω από το νερό και γενικότερα για το ήθος που επιδεικνύουν. Θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε η σεζόν με μεγάλη επιτυχία. Προερχόμασταν από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά καταφέραμε να έχουμε ως τμήμα κολύμβησης συνεχή ανοδική πορεία. Καταγράψαμε μέσα στη χρονιά αρκετές διακρίσεις, ενώ όλοι μας αισθανθήκαμε περηφάνια για το γεγονός ότι ο αθλητής μας Νίκος Λύτρας αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας και αγωνίστηκε στο Μεσογειακό Κύπελλο. Με τα δύο χάλκινα στο Πανελλήνιο κολύμβησης κατηγοριών και τις πολύ καλές επιδόσεις όλων των παιδιών μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και για την επόμενη σεζόν.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον έφορο κολύμβησης του Ολυμπιακού κ. Στάμο και κυρίως τους γονείς των αθλητών και αθλητριών που στηρίζουν το τμήμα τόσο ηθικά, όσο και η υλικά. Η βοήθειά τους είναι ανεκτίμητη…».

Συνέχεια με τεχνική κολύμβηση
Τα πρωταθλήματα κλασικής κολύμβησης έχουν ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει και η τεχνική κολύμβηση στην οποία ο Ολυμπιακός Βόλου επίσης δραστηριοποιείται. Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου, ευελπιστώντας σε νέες επιτυχίες.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το