Τοπικά

Δυναμική συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην 8η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού & Πολιτισμού 2021 και στο Διεθνές συνέδριο Τουρισμού και Πολιτισμού της Αθήνας EXPO 2021

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 8η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού & Πολιτισμού 2021 (8η Athens International Tourism & Culture Expo –AITE 2021), που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού, με συνεκθέτες στο ενιαίο περίπτερο του προορισμού Βόλος – Πήλιο τους Δήμους Ζαγοράς–Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή και συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, επαγγελματιών του Yaghting και επαγγελματιών των υπαίθριων δραστηριοτήτων τουρισμού, τόσο στην προβολή του προορισμού όσο και στη στελέχωση του περιπτέρου.

To βασικό θέμα της εκθεσιακής παρουσίας ήταν το πεζοπορικό πρόγραμμα LEADER ‘Pelion-Routes’ οι πεζοπορικές δηλαδή διαδρομές στο Πήλιο και κατ΄ επέκταση οι εμπειρίες που κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βιώσει στον τόπο και στην εξαιρετική φύση που απλόχερα προσφέρει ο Βόλος και το Πήλιο. Το πρόγραμμα υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς–Μουρεσίου και ο Δήμος Νότιου Πηλίου και θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο τουριστικής προώθησης του προορισμού την επόμενη περίοδο. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τον πεζοπορικό τουρισμό, τα μονοπάτια του Πηλίου και τις υπαίθριες δραστηριότητες και καθώς ο ‘τουρισμός εμπειρίας’ αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο προτεραιότητα με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, ο προορισμός Βόλος-Πήλιο φιλοδοξεί να αναδείξει αυτά του τα χαρακτηριστικά συνδυάζοντας μοναδικά τις δραστηριότητες βουνού και θάλασσας.

Σε ειδικό χώρο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 120 επαγγελματικές συναντήσεις με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, αλλά και δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του τουρισμού και να προβάλουν την περιοχή Βόλος-Πήλιο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις εργασίας με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού για την προώθηση της περιοχής μας. Παράλληλα έδωσε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ με στόχο την τουριστική προβολή του προορισμού Βόλος –Πήλιο με έμφαση στο Βόλο ως τουριστικό προορισμό των Χριστουγέννων.

Παράλληλα η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Διεθνές συνέδριο για τον Αρχαιολογικό και Πολιτισμικό Τουρισμό και μίλησε με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά του Βόλου και του Πηλίου ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ».

Στη συνέχεια των δράσεων τουριστικής προβολής της περιοχής μας ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει νέες καμπάνιες για το 2022, ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και δίνοντας έμφαση στον τουρισμό εμπειρίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το