Τοπικά

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ Mαγνησίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (photos)

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις,  συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του και στην ομιλία του ο βουλευτής κ. Στεργίου τόνισε πως με το πολυνομοσχέδιο, καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα απόφασης των εργαζομένων στην απεργία.

“Πρακτικά, ένα εργοστάσιο που δουλεύει με τρεις βάρδιες, πότε μπορεί να έχει απαρτία 50 +1 %, όταν ένα μέρος των εργαζομένων κοιμάται γιατί ήταν νύχτα, άλλοι ετοιμάζονται να πάνε για δουλειά και άλλοι δουλεύουν; Πέρα από την τρομοκρατία που ισχύει στους χώρους δουλειάς,  με εργοδότες που λένε στους εργαζόμενους να μην πάνε στη συνέλευση. Πρέπει να το καταλάβουν.  Τον τρόπο οργάνωσης των αποφάσεων μας θα τον ορίσουμε μόνοι μας και δεν θέλουμε κανέναν αφέντη στο κεφάλι μας” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως αν η κυβέρνηση θέλει τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, να επιβάλουν πρώτα στους εργοδότες να πληρώνουν τους υπαλλήλους και να μην τους καλούν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Από εδώ και πέρα να δουν τι έχουν να πάθουν.  Σήμερα πήραν ένα μεγάλο μάθημα σε όλη την Ελλάδα από τις απεργίες που κήρυξαν οι ταξικές ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και τη Δευτέρα με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, την Τετάρτη στα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμού και έπεται συνέχεια.

Επίσης, ο κ. Στεργίου κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου που δεν στήριξε τις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

“Καταγγέλλουμε την ξετσίπωτη και ξεδιάντροπη στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ιδιαίτερα τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σήμερα και τη Δευτέρα που ψηφίζεται αυτό το έκτρωμα, η αθλιότητα της κατάργησης της απεργίας, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά έβαλαν πλάτη για να μην συμμετέχει ο κόσμος στις απεργίες. Πήραν βέβαια το μάθημά τους”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το