Τοπικά

Δυναμική παρουσία της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ Μαγνησίας στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

Ανακοινώσεις για τη δυναμική κινητοποίηση συλλογικοτήτων και οργανώσεων χθες το μεσημέρι έξω από τα Δικαστήρια Βόλου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί εξέδωσαν η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας και το ΕΠΑΜ Περιφέρειας Μαγνησίας.

Η Λαϊκή Ενότητα:

“Ακυρώθηκαν όλοι οι πλειστηριασμοί στο ειρηνοδικείο του Βόλου την Τετάρτη 10/1/2018. Στη μεγάλη συγκέντρωση αποτροπής της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας έδωσαν το παρόν οι δυνάμεις της ΛΑΕ, του ΠΑΜΕ,του ΕΠΑΜ, μέλη του Στεκιού Αλληλεγγύη για όλους, μέλη της Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου,του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ,το στέκι εργαζομένων κ ανέργων ,καθώς και άλλες δυνάμεις από τον ευρύτερο αριστερό και αντημνημονιακό χώρο καθώς και πλήθος πολιτών. Η κινητοποίηση ήταν τόσο μαζική που δημιούργησε το αδιαχώρητο σε όλο το χώρο έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Χάρις λοιπόν στη συμμετοχή των πολιτών οι συμβολαιογράφοι δεν τόλμησαν να διενεργήσουν τους πλειστηριασμούς (7 τον αριθμό),και έφυγαν έντρομοι από την τεράστια συμμετοχή των πολιτών. Η ενωτική σημερινή πρωτοβουλία ήρθε ως αποτέλεσμα συνένωσης μεταξύ των συλλογικοτήτων κ δόθηκε η υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί αυτή η ενωτική πρωτοβουλία μέχρι να σταματήσουν όλοι οι πλειστηριασμοί”.

Το ΕΠΑΜ:

“Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει μετατρέψει σε «ιδιώνυμο αδίκημα» την αντίσταση του λαού και προωθεί με πάθος πολυνομοσχέδια αφανισμού της χώρας και των Ελλήνων, ταυτόχρονα με το ξεπούλημα της χώρας σε όλα τα εθνικά θέματα (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Σκοπιανό, Κρήτη,…) ο Βολιώτικος λαός με αιφνιδιαστική κίνηση ενότητας στην πράξη, βρέθηκε  ενωμένος στα δικαστήρια του Βόλου και απέτρεψε με ευκολία τους πλειστηριασμούς της περιουσίας συμπολιτών μας από τραπεζικούς και κρατικούς ληστές.
Παρά την ευκολία, με την οποία οι συμβολαιογράφοι και σήμερα έφτασαν ανερυθρίαστα στα δικαστήρια κάνοντας, το καθήκον του «δημίου» όπως ο Πρόεδρός τους είπε δημόσια, η μαζική παρουσία πολιτών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τους έκανε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να αφήσουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών στα χέρια τους και στα χέρια των εντολοδόχων αφεντικών τους.
Η σημερινή δυναμική παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία δημιουργεί ελπίδες αντίστασης στην εξαθλίωση που έχουν προγραμματίσει οι διεθνείς και εθνικοί τοκογλύφοι. Έκανε τους ταπεινωμένους πολίτες να αναθαρρήσουν και να πιστέψουν και πάλι ότι με την ενότητα του λαού στη βάση, χωρίς καπελώματα και διαχειριστές ταραχών, μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος των μνημονίων.
Θετική κρίνεται και η στάση της αστυνομίας η οποία, τηρώντας την απόφαση του πανελληνίου συλλογικού της οργάνου (ΠΟΑΣΥ), αρνήθηκε να μπει ανάμεσα στους πολίτες και τους “τοκογλύφους” και κράτησε διακριτική στάση, κάτι που πιστεύουμε ότι θα πράξει σε κάθε παρόμοια περίσταση, όπου και όταν της ζητήσουν να λειτουργήσει αντισυνταγματικά και παράνομα, όπου όχι μόνον θα αρνηθεί να το πράξει, αλλά θα σταθεί και δίπλα στον λαό από τον οποίο εξάλλου προέρχεται, στη συντριπτική της πλειοψηφία”.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γερμανία: Πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στο σχολείο

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ο ελληνομαθής πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, έστειλε το…

9 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας – Έστειλαν 18χρονο στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή

Άλλο ένα κρούσμα ενδοσχολικής βίας αυτή τη φορά μέσα σε σχολείο κατά τη διάρκεια διαλείμματος…

9 Φεβρουαρίου 2024

Τηλεργασία: Ένας στους τρεις εργαζόμενους σκέφτεται να παραιτηθεί αν του ζητηθεί περισσότερος χρόνος στο γραφείο

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της απομακρυσμένης εργασίας, έχουν διαμορφωθεί δύο σημαντικά αντίρροπες τάσεις…

9 Φεβρουαρίου 2024

Αιματηρό επεισόδιο στον Βόλο: Έβγαλε μαχαίρι μετά από καυγά

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει…

9 Φεβρουαρίου 2024

Facebook και Instagram έσβησαν τα προφίλ του Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Παρελθόν αποτελούν από το Instagram και το Facebook οι λογαριασμοί που διατηρούσε ο ανώτατος ηγέτης…

9 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε παιδί από τη γρίπη των πτηνών

Ένα 9χρονο παιδί πέθανε από τη γρίπη των πτηνών στην Καμπότζη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο…

9 Φεβρουαρίου 2024