Τοπικά

Δυναμική επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια της Μαγνησίας 

Από τους 6.000 μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων που αναμένονταν χθες στα σχολεία, έδωσαν το «παρών οι περίπου 3.700, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίου που άγγιξε το 71,23%, ενώ στα Λύκεια προσήλθε το 50,85%.
Σε κανονικούς ρυθμούς σχολικής δραστηριότητας εισήλθε χθες η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία και πανελλαδικά, καθώς επέστρεψαν στα μαθήματα μετά από δύο μήνες οι μαθητές των Γυμνασίων και των Α’ και Β’ Τάξεων Λυκείου. Επισημαίνεται πως την προηγούμενη Δευτέρα είχαν επιστρέψει οι μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου.
Οι αποστάσεις στις αίθουσες, τα αντισηπτικά, η αποφυγή του συγχρωτισμού, η εκ περιτροπής φοίτηση και τα διαφορετικά διαλείμματα χρωμάτισαν την πρώτη σχολική μέρα για πολλούς μαθητές.

Ο μαθητής της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου Βαγγέλης-Ορέστης Καραλάκος δήλωσε πως «μου είχε λείψει το σχολείο και ήθελα να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Βέβαια η κατάσταση που συναντήσαμε, ήταν διαφορετική, έπρεπε να κρατάμε τις αποστάσεις για να είμαστε προστατευμένοι. Το σημαντικό είναι πως είδαμε τους φίλους μας έστω και από απόσταση. Είναι μια νέα εμπειρία».

Από την πλευρά της η μαθήτρια της Γ’ Τάξης Έλενα Βαΐτση επισήμανε πως «μου άρεσε που επέστρεψα στο σχολείο και είδα ξανά τους συμμαθητές μου και τους καθηγητές. Μάλιστα περίμενα την κατάσταση να είναι κάπως χειρότερη. Πάντως εφαρμόζονται όλα τα μέτρα για την ασφάλειά μας και μπορούμε να περάσουμε επίσης ωραία. Προσωπικά ήθελα να τελειώσω το Γυμνάσιο με μια ωραία εμπειρία και γι’ αυτό ήρθα».

Από την πλευρά του ο μαθητής Γ’ Τάξης Γιάννης Ανδρέου τόνισε πως «μου έκανε εντύπωση το πόσο αυστηρά είναι τα πράγματα με τις αποστάσεις. Βέβαια πιστεύω ότι οι μαθητές θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Εξάλλου το ευχάριστο είναι πως ξεκίνησαν τα μαθήματα και άνοιξε το σχολείο». Μάλιστα ο ίδιος συμμετείχε ενεργά και στην τηλεκπαίδευση λέγοντας πως ήταν μια παραγωγική εμπειρία.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης ανέφερε πως «μεταξύ των μέτρων που πάρθηκαν στο σχολείο, είναι οι διαφορετικοί έξοδοι από τις οποίες βγαίνουν οι μαθητές από το σχολείο. Μάλιστα λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί και στους διδάσκοντες για να μη συνωστίζονται στα γραφεία, αρκετοί κάνουν εφημερία στα διαλείμματα και συστήνουν τους μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις.

Στα Λύκεια αναμένονταν χθες 3.280 μαθητές και προήλθε το 50,71% από τα ΓΕΛ του Βόλου, το 74,06% από τα ΓΕΛ της περιφέρειας και το 34,64% από τα ΕΠΑΛ.
Επίσης αναμενόταν να προσέλθουν στα Γυμνάσια 2.701 μαθητές και τελικά έδωσε το «παρών», το 69.82% από την πόλη και το 84,30% από τις ημιαστικές περιοχές.
Γενικά στα Λύκεια 1.668 μαθητές παρακολούθησαν χθες τα μαθήματα και στα Γυμνάσια 1.924 μαθητές.

Κεντρική φωτό: Τις εμπειρίες τους από την πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο καταγράφουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου Γιάννης Ανδρέου και Έλενα Βαΐτση

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το