Αθλητισμός

Δυναμική αρχή από ΝΟΒΑ και ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο Κωπηλασίας

Δυναμικά άρχισαν την προσπάθειά τους στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι σύλλογοι του Βόλου. Ο ΝΟΒΑ φιγουράρει στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων με δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, ενώ ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέκτησε δύο αργυρά στην κατηγορία παίδων-κορασίδων.

 Άνοιξε η χθες η αυλαία του 87ο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος κωπηλασίας, που διεξάγεται στην Καστοριά. Και στους 12 τελικούς της κατηγορίας ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος στην πανέμορφη λίμνη της πόλης της Μακεδονίας, με τους φίλους και συγγενείς των αθλητών που βρέθηκαν στα διάφορα καταστήματα δίπλα στον στίβο να δίνουν τον δικό τους παλμό στους αθλητές και τα πληρώματα.

Την καλύτερη εκκίνηση στην κατηγορία παίδων-κορασίδων πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με τέσσερα χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΝΟΒΑ, που κατέκτησε δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, αφήνοντας τρίτον τον ΝΑΟ Καλαμαριάς με δυο χρυσά.

Πιο αναλυτικά για τον ΝΟΒΑ «χρυσή» ήταν η δίκωπος χωρίς πηδαλιούχο με τις Ευθυμία Κουκλουμπέρη και Σωτηρία Μιχαηλίδη. Επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η τετράκωπος άνευ με τους Γιάννη Σκράπαρη, Βασίλη Κουτσελίνη, Αλέξανδρο Γιολδάση και Γιώργο Καρρόπουλο.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων, η οποία απαρτιζόταν από τους Θανάση Μπάρδα, Γιάννη Μπρουσοβάνα, Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, Φώτη Χατζόπουλο και πηδαλιούχο τον Μάριο Καλαμβόκα. Επίσης το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η δίκωπος άνευ με τους Δημήτρη Ζωγράφο και Γρηγόρη Στεφανίδη.

Επιπλέον ο ΝΟΒΑ είχε μία 4η θέση με την τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο με πλήρωμα τους Άγγελο Λαψάνα, Γιώργο Μπέτα, Κώστα Αλεξογιάννη, Δημήτρη Αγγελή, ενώ 4η στον μικρό τελικό του σκιφ ήταν η Βασιλική Ζαλώνη.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΕΑ/ΝΑΒ βρίσκεται στην 9η θέση του πίνακα μεταλλίων με δύο αργυρά μετάλλια.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Σοφία Δαλίδου στο σκιφ κορασίδων, ενώ την ίδια επιτυχία πανηγύρισε και η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο, η οποία αποτελείτο από τους Κωνσταντίνο-Μιχάλη Μελαχροινάκη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Σωτήρη Διαμαντάκο και Απόστολο-Χρήστο Παπαδόπουλο.

Την 5η θέση κατέλαβε η τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων, την οποία συγκροτούσαν οι Απόστολος-Χρήστος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Μαρούσος, Κωνσταντίνος Πατσιούρης, Μάριος-Παναγιώτης Λύκας και Αθανάσιος Γεωργόπουλος (πηδαλιούχος). Επίσης 6ος στο σκιφ κατετάγη ο Γρηγόρης Χατζηγιάννης.

Από εκεί και πέρα στην πρώτη ημέρα των αγώνων τα χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο ΝΟΙ στο διπλό σκιφ κορασίδων , στο τετραπλό σκιφ κορασίδων, στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου παίδων και στην οκτάκωπο παίδων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το