Τοπικά

Δρομολογούν λήξη συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ οι απλήρωτοι οικογενειακοί γιατροί της Μαγνησίας

Συνολικά 29 οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Νομό Μαγνησίας – παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι – αποφάσισαν να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προς τη διοίκηση του φορέα, ώστε να υπάρξει η καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήσαν οι γιατροί τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει άμεση διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε από τη μη πληρωμή για τις ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες τους, κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών, σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, εκκρεμεί από την 31η Αυγούστου 2019 η έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των γιατρών κατόπιν γραπτής εντολής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Δεν γνωρίζουν επίσης πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η ομαλή ροή πληρωμών των γιατρών που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χρηματοδοτώντας στην πράξη το σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας έχοντας κάνει τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Δεν γνωρίζουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο τρόπος υπολογισμού αμοιβής των οικογενειακών γιατρών και αν ναι ποιος είναι αυτός και πότε θα καταθέσουν τα ανάλογα παραστατικά.
Δεν προτίθενται να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την οποία έχουν μόνον υποχρεώσεις απέναντι στον Οργανισμό χωρίς να πληρώνονται και χωρίς καν να γνωρίζουν το ύψος της αμοιβής τους.

Ξεμένουν από προσωπικό τα μαγειρεία στο Νοσοκομείο
«Άδειασαν» από προσωπικό τα μαγειρεία του Νοσοκομείου στον Βόλο. Το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ζητεί επειγόντως κάλυψη των θέσεων γιατί οι οργανικές θέσεις μαγείρων είναι έξι, εκ των οποίων οι τρεις είναι κενές και οι οργανικές θέσεις Προσωπικού Εστίασης είναι 15 εκ των οποίων οι δέκα είναι κενές.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει στείλει στον ΑΣΕΠ για έγκριση την πρόσληψη 9 ατόμων για τις ανάγκες εστίασης χρονικής διάρκειας ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν έχουν ως εξής: – Δύο άτομα κλάδου ΔΕ Μαγείρων – τρία άτομα κλάδου ΥΕ Προσωπικού Εστίασης με ειδικότητα λαντζέρηδων – τρία άτομα κλάδου ΥΕ Προσωπικού Εστίασης με ειδικότητα τραπεζοκόμων – ένα άτομο κλάδου ΥΕ Προσωπικού Εστίασης με ειδικότητα βοηθών μαγείρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το