Ελλάδα

Δρίτσας: Το NATO δεν έχει αρχίσει να δρα στο Αιγαίο, πιθανό «πράσινο φως» στη Σύνοδο

dritsas708_2

Το NATO δεν έχει αρχίσει ακόμα να δρα στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, όμως η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας ίσως δώσει το «πράσινο φως» εάν λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα, δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αποκαλύπτει απόπειρα της Τουρκίας να «γκριζάρει» τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο με αφορμή τη δράση του NATO για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για μόνιμες αξιώσεις της Άγκυρας που προσκρούουν πάντοτε στην αντίσταση της Αθήνας.

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές, ο κ. Δρίτσας είπε ότι το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα ελληνικά νησιά 878 άνθρωποι, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό, ειδικά συγκριτικά με το παρελθόν, όταν οι καθημερινές αφίξεις ανέρχονταν σε χιλιάδες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν στα νησιά μεταφέρονται στον Πειραιά, όπου αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 άτομα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας να αποσαφηνίζει πάντως ότι η Ελλάδα δεν θέλει τη μονιμοποίηση αυτών των προσωρινών δομών φιλοξενίας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το