Τοπικά

Δριμύ “κατηγορώ” από το ΚΚΕ στη δημοτική αρχή Βόλου

«Με δύναμη τις θέσεις και τη δράση μας για ισχυρό ΚΚΕ παντού». Αυτό ήταν το σύνθημα που επικράτησε στη σημερινή συγκέντρωση όπου μίλησαν ο Απόστολος Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, ο Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και ο Τάσος Τσιαπλές υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην ομιλία του ο Απ. Νάνος τόνισε ότι η τοπική διοίκηση, οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν είναι θεσμοί ξεκομμένοι από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποτελούν βασικό κρίκο, έναν ιμάντα για να χτυπήσουν περισσότερο τα λαϊκά δικαιώματα και να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

«Στο Βόλο, τα προηγούμενα χρόνια αναδείξαμε όλες αυτές τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση, που προωθούν με μοιρασμένους ρόλους η δημοτική αρχή Μπέου, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση. Έχουμε παρακαταθήκη την πρωτοπόρα στάση του κόμματός μας για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες.
Το πιο σημαντικό στη καθημερινή μας παρέμβαση παράλληλα και με τη κοινοβουλευτική ανάδειξη, ήταν η προβολή και διεκδίκηση, σε συμπόρευση με τους εργαζομένους, με παράλληλη οργάνωση κινητοποιήσεων των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.
Απέναντι σ’ όλες αυτές τις παρεμβάσεις και διεκδικήσεις αντιμετωπίσαμε τον κυνισμό και την ειρωνεία και της σημερινής δημοτικής αρχής. Ήταν συμπεριφορά εχθρική απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Πίσω από τις απερίγραπτες ύβρεις, τον ωμό αντικομουνισμό και τις αντιπαραθέσεις, πίσω από τις διαλυτικές εικόνες στις συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή Βόλου έκρυβε επιμελώς την απόλυτη συμφωνία της με την κεντρική πολιτική. Έκρυβε και έκρυβαν και οι άλλοι τη συμφωνία τους επί της ουσίας στα πολιτικά ζητήματα, στα θέματα της διαχείρισης του δήμου. Η δημοτική αρχή Μπέου αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».


Ο κ.Ριζόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κεντρικό ή τοπικό που να μην συνδέεται με τη στρατηγική, που με απόλυτη συνέπεια ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες.
Πολλοί πιστεύουν ότι σε τοπικό επίπεδο μπορεί να ακολουθηθεί μια διαφορετική από την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική!
Όλοι αυτοί, μαζί και με τη σημερινή δημοτική αρχή Μπέου, που έχουν διαχειριστεί, και στο Βόλο και στη Θεσσαλία την τοπική διοίκηση, επιδιώκουν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Να θολώσουν τα νερά! Να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Γιατί υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά τις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση, που χρόνο με τον χρόνο προσαρμόζεται πιο στενά στους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η σημερινή δημοτική αρχή Βόλου αποδείχτηκε πιο πρωτοπόρα από την προηγούμενη στη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιωτικοποιεί και παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία του εκσυγχρονισμού του οδοφωτισμού, με εκτιμώμενη αξία 18 εκ. €, για τα επόμενα 12 χρόνια, με παραχώρηση απευθείας των ανταποδοτικών τελών. Προχώρησε σε προμήθεια με χρονομίσθωση (leasing) απορριμματοφόρων και άλλου εξοπλισμού για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, αξίας πάνω από 5 εκ. €, που θα τον χρυσοπληρώσουμε. Το πάρτι εκατομμυρίων δεν έχει τελειωμό στο δήμο Βόλου, αν πάρουμε υπόψη τα κάθε λογής έργα που αναλαμβάνουν εργολαβικές εταιρείες που με καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις βάζουν χέρι στο ταμείο του δήμου, όπως η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ. Με τη «Βιώσιμη αστική ανάπλαση» ΠΕΠ 2014 -2020, εστιάζει σε έργα στο κέντρο της πόλης, έργα που εξωραΐζουν το εμπορικό κέντρο, την αγορά, όπου χρόνο με τον χρόνο συγκεντρώνονται μεγάλες επιχειρήσεις – αλυσίδες και στο εμπόριο και στα καταστήματα εστίασης και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες»

Ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι τραγική με τεράστιες ελλείψεις στη συντήρηση, στην καθαριότητα, στην υγιεινή και ασφάλεια. «Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για σχολική στέγη. Συνοικίες εγκαταλελειμμένες, δρόμοι σαν οργωμένα χωράφια. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές, εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχουν σε κανένα σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά. .

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρομεσαίο αγρότη, συνταξιούχο, στη νεολαία και στις γυναίκες του Βόλου και της Μαγνησίας, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην γυρίσει στη Ν.Δ ή στο ΠΑΣΟΚ που έχουν την ίδια ουσιαστικά πολιτική. Να μην σκορπίσουν την δυσαρέσκειά τους στις διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις που δεν έχουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Κανείς να μην ξεγελαστεί από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής, εγκληματικής Χ.Α που είναι το πιο πιστό στήριγμα του καπιταλισμού» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τσιαπλές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το