Ελλάδα

Δριμεία επίθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κατά Πανούση

panousis

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι τελευταίες πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσής του στην Δικαιοσύνη, μετά από σχετικό δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο, που κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατονόμασε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Μάλιστα, ήρθαν στο φως αποσπάσματα διαλόγων στους οποίους στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «υποδεικνύει» τον κ.Πανούση ως υπεύθυνο για καθυστερήσεις σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για την τρομοκρατία και σχετικά με αιτήματα των καταδικασθέντων για σχετικές υποθέσεις

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της το βράδυ της Δευτέρας, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης.

Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.

Είμαι βέβαιη ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης», καταλήγει η δήλωση της κ.Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίες οι κατηγορίες, θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες
Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας».

«Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη Δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.

Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της “καθυστέρησης”, θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Λάμπρου: «Αγνωστο πώς “περιήλθαν” στη διάθεση του καναλιού» οι διάλογοι
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου με δική του δήλωση επιτίθεται κατά του καναλιού, για την δημοσιοποίηση των παραπάνω.

Οπως αναφέρει σε αυτήν, «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας  “συνομιλίες” και “ντοκουμέντα” που είναι άγνωστο πώς “περιήλθαν” στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων.

Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη Δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το