Τοπικά

Δράσεις αλληλεγγύης από εργαζόμενους της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μικρές, καθημερινές πράξεις μαρτυρούν τη διάθεση προσφοράς από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι δράσεις μεταξύ των υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν σε όλες τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για αλληλεγγύη στους καιρούς που ζούμε.
Ο Πέτρος Σκάμπουρας είναι α’ αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εργαζομένων Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα κατέχει τη θέση του προέδρου στο Τμήμα Μαγνησίας. Για τον ίδιο, η έννοια της αλληλεγγύης απαντάται στις δράσεις του Συλλόγου, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τα μέλη του και πάντοτε με εθελοντικό τρόπο. «Όσα κάνουμε στον Σύλλογο, γίνονται για να βελτιώσουμε τις σχέσεις ανθρώπων που μοιράζονται τον ίδιο χώρο εργασίας και συνδέονται μεταξύ τους καθημερινά. Έτσι, για παράδειγμα έχουμε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ή port-bebe, τα οποία μπορεί να δανειστεί κάποιος συνάδελφος που τα έχει ανάγκη αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάμπουρας και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Επίσης διαθέτουμε ιατρικά εξαρτήματα και ορθοπεδικά είδη από συναδέλφους. Πχ. Πατερίτσες ή κολάρα για τον αυχένα. Τα κρατάμε στα γραφεία του Συλλόγου και τα δανείζουμε σε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και τα χρειάζεται».

Ο Πέτρος Σκάμπουρας μπροστά από το ποδήλατο που επισκεύασε πρόσφατα ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το τελευταίο διάστημα λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη, από την οποία οι υπάλληλοι των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μπορούν να επιλέξουν από τους τίτλους βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής. «Είναι διαθέσιμα βιβλία του Λουντέμη, του Λόρκα, αλλά και άλλων γνωστών λογοτεχνών, ενώ υπάρχουν και εγκυκλοπαίδειες γενικών γνώσεων», ανέφερε ο Πέτρος Σκάμπουρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο Τμήμα Πληροφορικής.
Τέλος, εδώ και λίγες ημέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων προχώρησε στην επισκευή δύο ποδηλάτων, τα οποία είχαν μείνει αχρησιμοποίητα για πολύ καιρό και βρίσκονταν σταθμευμένα στον χώρο του Διοικητηρίου. «Πήραμε απόφαση ως Δ.Σ. να τα φτιάξουμε για να εξυπηρετούνται συνάδελφοι που επιθυμούν να μετακινηθούν μέσα στην πόλη για υπηρεσιακούς σκοπούς. Φυσικά, αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι εάν βρεθεί αυτός που τα είχε, να τα δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάμπουρας.
Τελικά το ένα από τα δύο ποδήλατα επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, αφού το αναζήτησε γιατί το χρειαζόταν η σύζυγός του. Το άλλο δίτροχο παραμένει επί του παρόντος στα γραφεία του Τοπικού Τμήματος του Σ.Ε.Π.Θ. και όσοι το χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους, μπορούν να το δανείζονται κατόπιν συνεννόησης με το προεδρείο.
Χ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το