Τοπικά

Δράση και στη Νέα Ιωνία για την Κουζίνα Αλληλεγγύης – Κάθε Τετάρτη προσφέρονται 30 μερίδες φαγητού 

Τριάντα μερίδες φαγητού σε ανήμπορους οικονομικά συμπολίτες μοίρασε χθες η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου στη Νέα Ιωνία στο πλαίσιο μιας νέας δράσης που έχει αναπτύξει εδώ και μερικές εβδομάδες για την ενίσχυση των ανθρώπων από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα μεταβαίνοντας στα κατά τόπους σημεία.

Κάθε Τετάρτη η Κουζίνα Αλληλεγγύης βρίσκεται εκεί για να διαθέσει 30 μερίδες φαγητού σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ενώ υπάρχει επικοινωνία και με το ΚΑΠΗ για να ενημερωθούν οι ηλικιωμένοι.

Έτσι χθες νωρίς το μεσημέρι και παρά τον βροχερό καιρό το αυτοκίνητο της Κουζίνας Αλληλεγγύης αφίχθηκε στη γέφυρα, επί της 2ας Νοεμβρίου, δίπλα από την πιάτσα των ταξί, και σε ένα μικρό πάγκο, οι εθελοντές έβγαλαν τις μερίδες φαγητού μαζί με άλλα εδέσματα και τα πρόσφεραν στους πολίτες που είχαν ανάγκη. Πολύ γρήγορα μεσήλικες, αλλά και ηλικιωμένοι, μετέβηκαν στο σημείο διάθεσης του φαγητού, πήραν τη μερίδα τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη επισήμανε πως «Είναι η τέταρτη φορά που ερχόμαστε εδώ στην αρχή της Νέας Ιωνίας, επί της 2ας Νοεμβρίου, για να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κατέβουν στο κέντρο και να πάρουν τη μερίδα τους, είτε γιατί είναι ηλικιωμένοι είτε γιατί δεν έχουν ακόμη και τα δύο ευρώ για να δώσουν στην αστική συγκοινωνία. Για τον λόγο αυτό και εμείς ήρθαμε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Νέας Ιωνίας προσφέροντας φαγητό. Και θα ερχόμαστε κάθε Τετάρτη για να τους βοηθούμε. Θα δούμε βέβαια, αν μπορούμε να παρέχουμε και περισσότερες ημέρες αυτή τη βοήθεια».

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης φέτος προσφέρει καθημερινά 150 μερίδες φαγητού σε άπορους, ενώ παράλληλα δίνει κάθε μέρα πρωινό σε 86 μαθητές έχοντας συνεργασία με σχολεία της περιοχής.
Και το δίκτυο των προσφερόμενων υπηρεσιών της όλο και διευρύνεται, ενώ στηρίζεται από αρκετούς εθελοντές που αψηφώντας αν είναι Κυριακή, αργία ή καθημερινή είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το