Τοπικά

Δράσεις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας το 2020 για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία «βλέπει» το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο πρόεδρος του φορέα Τέλης Μπασδάνης στη χθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας στο Ξενία τόνισε πως η ελληνική επιχειρηματικότητα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχούς ύφεσης, παρουσιάζει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης και δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για επαναφορά στην κανονικότητα.
Για τον ίδιο, η τοπική επιχειρηματικότητα οφείλει να ανασυνταχθεί, και να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της στις συνθήκες του μέλλοντος, που δεν είναι άλλες από το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση και η προετοιμασία για την ένταξη στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.
Ο ίδιος χθες προχώρησε σε απολογισμό της διοίκησης για τη χρονιά που πέρασε δηλώνοντας ότι παρουσιάζει θετικό πρόσημο, τόσο για τον ίδιο τον φορέα, όσο και για μέλη του.
Ως προς την εξέλιξη των επιχειρήσεων, το 2019 κατέγραψε θετικό πρόσημο με 1.030 εγγραφές και 747 διαγραφές, αποδεικνύοντας εν μέρει την επαναφορά της αισιοδοξίας στις τάξεις των επιχειρηματιών.

Δήλωσε ότι το 2020 το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του φορέα. Ειδικότερα:
«-Συμμετοχή τους σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, όπως ενδεικτικά η 29η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2020 στη Γαλλία, η SEA TRADE CRUISE MED στην Ισπανία, η London Wine Fair 2020 στην Αγγλία, αλλά και σε αναγνωρισμένες εκθέσεις του εσωτερικού, όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η HORECA και η FoodExpo. Επίσης, στη Routes Europe που το Επιμελητήριο θα εκπροσωπήσει το αεροδρόμιο Βόλου, και θα έχει επαφές με αεροπορικές εταιρείες, αλλά και αεροδρόμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνεργαστούν για την προσέλκυση πτήσεων και αεροπορικών διαδρομών.

-Τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χαράζουν ένα ιδιαίτερα στοχευμένο και δυναμικό πρόγραμμα συμμετοχής σε περισσότερες εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, όπου από κοινού θα προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας, αλλά και τα ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η από κοινού στήριξη με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόσο της αναβίωσης του Επιχειρηματικού Πανοράματος τον ερχόμενο Απρίλιο, όσο και της 1ης Περιφερειακής Έκθεσης Yachting που θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Μαΐου 2020.

-Φιλοξενία της Γενικής Συνέλευσης της FedHatta, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουάριου. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού, είναι ο πανελλήνιος εκπρόσωπος του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων στους αντίστοιχους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.
-Αξιοποίηση της Πτέρυγας Μπρισίμη, διαμορφώνοντας αίθουσες για την πραγματοποίηση σεμιναρίων, αλλά και για τη φιλοξενία συνεδριάσεων τοπικών συλλόγων και επιχειρήσεων.
-Ολοκλήρωση της Αίθουσας Ιστορίας του Επιμελητηρίου, με τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου με παλαιά μηχανήματα των τεχνικών σχολών, πλούσιου φωτογραφικού υλικού, αλλά και την χρήση υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικού υλικού που θα δώσει τη δυνατότητα παρουσίασης της επιχειρηματικής ιστορίας της πόλης μας στις νέες γενιές.
-Διοργανώσεις με εξειδικευμένες και στοχευμένες δράσεις προβολής και προσέλκυσης τουριστών, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, αλλά και την προβολή της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως για παράδειγμα τη συνδιοργάνωση με το Σωματείο Αρτοποιών για το ρεκόρ Guiness τον ερχόμενο Μάιο και άλλα.
-Μετάβαση προς μία αειφορική πολιτική ανάπτυξης για τον φορέα, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του προγράμματος Net-metering και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην στήριξη σύστασης Ενεργειακών Κοινοτήτων.
«Οι επιχειρήσεις μας, απέδειξαν κατά το διάστημα της ύφεσης ότι δεν το βάζουν κάτω και ότι είναι έτοιμες να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο αγωνιζόμενες σκληρά για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Όλα όσα είχαν προαναγγελθεί από την παρούσα κυβέρνηση πρέπει να γίνουν πράξη…χθες, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής, ειδικά στην επιχειρηματική κοινότητα, που γνώρισε όσο κανείς άλλος το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης.
Πρέπει τάχιστα να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Τα μηνύματα που πήραμε από την αγορά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, μόνο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα δεν είναι για το μέλλον, κι αυτό, η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να το δει και να το αναχαιτίσει έγκαιρα, ώστε να αποσοβηθεί νέο «τσουνάμι» λουκέτων. «Μπαλώματα» που δίνουν μία βραχύχρονη ρευστότητα με ημερομηνία λήξης στην αγορά δεν έχουν θέση στην ιδιωτική οικονομία, που αποτελεί το βασικό κεφάλαιο της εθνικής μας οικονομίας.
Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων από το εξωτερικό, να στηρίξουμε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Θανάσης Λιούπης, Κώστας Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Βόλου Αριστείδης Σαββάκης, Θανάσης Σταυρίδης, Χρήστος Στεφόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης, η πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, ο διευθύνων σύμβουλος ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος του ΙΣΜ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το