Τοπικά

Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Europe Direct

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε από τα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 6ο Λύκειο Λάρισας και Μουσικό Σχολείο Λάρισας σε συνεργασία με το Εurope Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκδήλωση με τίτλο «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Ευρωεκλογές 2024». Η δράση έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Κουμουνδούρου και Παπαναστασίου.
Αρχικά όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία που υπάρχει στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι μαθητές ερμήνευσαν τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ωδή στη Χαρά. Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε η κα Μαρία Γαλλιού, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας, η οποία τους προέτρεψε να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να αποκτήσουν γνώσεις και να συμμετέχουν στα κοινά ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Επίσης παρευρέθηκε ο κ. Λάζαρος Μακρής, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής όλων και ιδιαίτερα των νέων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Χαιρετισμό έκαναν ο Νικόλαος Ζέρβας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Αθηνά Μήλιου Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η Ευαγγελία Σπυροπούλου Διευθύντρια του 6ου Λυκείου Λάρισας και η Φωτεινή Κατσιάκου Εκπρόσωπος Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση των μαθητών με τον Ευρωβουλευτή – Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτριο Παπαδημούλη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από 40 μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων. Οι θεματικές οι οποίες συζητήθηκαν στην Προσομοίωση ήταν: Ευρωεκλογές 2024, Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ενδοοικογενειακή Βία – Ενδοσχολική Βία. Ο κος Παπαδημούλης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών που ήταν σχετικές με τις θεματικές.
Τους μαθητές συνόδευαν από το 6ο Λύκειο Λάρισας οι καθηγητές Άννα Αντωνούλη, Ζωή Γκατζιώνα, Κατερίνα Κοθρά, Θωμάς Μηλιούσης, Γιάννης Παπαγεωργίου και από το Μουσικό Σχολείο οι καθηγητές Βασιλική Κοσμάνου, Βάϊα Τζόκα, Ευθυμία Τσοτσάνη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στη Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12χρονο

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε…

15 Ιουνίου 2024

Μαθητές που έπαιζαν μπουγέλο δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Άσχημη κατάληξη είχε το παιχνίδι μαθητών του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.…

14 Ιουνίου 2024

Θάσος: Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε δύτης το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6), σε παραλία της Θάσου. Ειδικότερα,…

14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανώτατη πηγή – «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025»

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται…

14 Ιουνίου 2024

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο

Tο ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών, αυξήθηκε κατά 0,9% στο…

14 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σκωτσέζος οπαδός σήκωσε το κιλτ του σε ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε η φρενίτιδα του Euro 2024 με τη γηπεδούχο Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία. Οι…

14 Ιουνίου 2024