Τοπικά

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούνιο

Σειρά από δράσεις με αποδέκτες τον γενικό πληθυσμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης πραγματοποίησαν τον Ιούνιο τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης όσο και τη διασύνδεση με Φορείς που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.
Εβδομαδιαία ήταν και η παρουσία της Μονάδας στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης.
Οι δράσεις του μήνα συνεχίστηκαν στην Αγιά. Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση για την ενδοοικογενειακή βία και τις εξαρτήσεις.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα κοινή ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή της Κινητής Μονάδας και άλλων Τμημάτων & Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) ΟΚΑΝΑ Λάρισας, του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

Στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο επίσης της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας “ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ” πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο πάρκο Αναύρου στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των χώρων του πάρκου από μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και παροχή γεύματος σε εξυπηρετούμενους.

Τέλος, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Πηνειού 2024 που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων στις όχθες του ποταμού της πόλης, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου. Στο ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού, διανομή έντυπου υλικού του θεραπευτικού προγράμματος και του ΚΕΘΕΑ, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και εικαστικές δράσεις.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το