Τοπικά

Δράσεις κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21η Μαρτίου) το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, αντιρατσιστικές δράσεις, με σκοπό την καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οι φετινές δράσεις είναι αφιερωμένες στον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ Αλ Ανί, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με τον γιο του, τον Μάρτιο του 2016, από τον ΙSIS.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση ανοικτού αντιρατσιστικού δρώμενου στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου, καθώς και μιας σειράς ραδιοφωνικών εκπομπών με αντιρατσιστικό περιεχόμενο σε συνεργασία με την ΕΡΑ Βόλου.
Το αντιρατσιστικό δρώμενο θα γίνει την Τετάρτη 21/3/2018 και συμμετέχουν φοιτήτριες και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φοιτητές του προγράμματος Erasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέοι από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» του Βόλου, καθώς και η ομάδα κρουστών «Καρακατού». Το δρώμενο οργανώνεται από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με την επίβλεψη των διδασκόντων Κώστα Μάγου, Μαρίας Τσουβαλά, Τασούλας Τσιλιμένη και Μάγδας Βίτσου.
Οι ραδιοφωνικές εκπομπές θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 19/3/2018-30/3/2018 από φοιτήτριες/ές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων». Οι εκπομπές θα μεταδίδονται από τη ραδιοσυχνότητα της ΕΡΤ Βόλου (FM 100.7 και 101.2) καθώς και μέσω του διαδικτύου (http://webradio.ert.gr/volos/). Οι δράσεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο πανευρωπαϊκών δράσεων του Δικτύου «UNITED for Intercultural Action: European network against nationalism, racism, fascism and in support of migrants and refugees» http://www.unitedagainstracism.org, καθώς και στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Αλμυρός ταξιδεύει στην Ευρώπη – Ευρωπαϊκή δράση «eTwinning» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού συνεργατικού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης «eTwinning», θα συμμετέχει φέτος το 4ο Δημοτικό…

17 Μαρτίου 2024

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος για τη νέα διεθνή διάκριση της Σχολής Ευελπίδων – video

Για τη νέα διεθνή διάκριση της σχολής Ευελπίδων, μίλησε στο  κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του STAR…

17 Μαρτίου 2024

Ημερίδα στο 8ο ΓΕΛ Βόλου για την εβδομάδα εγκεφάλου – Τα μυστικά της αποτελεσματικής μάθησης για τους εφήβους

Ο καλός ύπνος, η σωστή διατροφή, αλλά και η δημιουργική μάθηση αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για…

17 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 17/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός -Ζ- (Α1…

17 Μαρτίου 2024

Το εσωτερικό ασκληπιείο

  Της Χαράς Ζήκα, χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Όλοι θέλουμε να αποφεύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους.…

17 Μαρτίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟ

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟ Ετών 66 κηδεύουμε σήμερα Κυριακή…

17 Μαρτίου 2024