Τοπικά

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο 14ο Δημοτικό Βόλου

Πλούσιο το πρόγραμμα και οι δράσεις που γίνονται στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων. Εν τω μεταξύ αναβαθμίζονται σταδιακά οι 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές του εργαστηρίου, ενώ γίνονται προσπάθειες εξοπλισμού των δεκατριών αιθουσών διδασκαλίας με έναν σταθερό Η/Υ, με ηχεία και έναν ψηφιακό προβολέα στην οροφή. Επίσης όλες οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν βαφεί και γίνεται αγώνας δρόμου για να βαφτεί η αίθουσα εκδηλώσεων πριν τις γιορτές.

Σήμερα οι Ε’ και Στ’ τάξεις του 14ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιούν διδακτική επίσκεψη στον Νομό Τρικάλων, εστιάζοντας σε μνημεία ιστορικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, στον Ι.Ν. Πόρτας Παναγιάς και το μονότοξο γεφύρι στην Πύλη Τρικάλων, στο μονότοξο γεφύρι, νερόμυλο και νεροτριβή στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων, ενώ για μια ώρα οι μαθητές θα επισκεφτούν τον Μύλο των Ξωτικών στην πόλη των Τρικάλων.
Σήμερα και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου τμήματα του σχολείου θα παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση «η ιστορία του γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει» του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στην Παλιά Ηλεκτρική, ενώ την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η Γ’ τάξη θα πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Οι Α’ και Γ’ τάξεις τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας με τους μαθητές να επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, το τοπικό γραφείο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) και τον οικισμό του Μεταξοχωρίου.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή-έκπληξη, ενώ την επόμενη μέρα οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί των Α’ και Β’ τάξεων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής κ. Αικατερίνης Χατζούλη και Φυσικής Αγωγής κ. Μαλβίνας Γραμμενή θα παρουσιάσουν μια ζεστή χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Γκράσσος «όσοι γονείς επιθυμούν να ενισχύσουν το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν να φέρουν γάλατα εβαπορέ ή άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου».
Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου αναβαθμίζονται σταδιακά οι δέκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρίσκονται μόνιμα τοποθετημένοι στο εργαστήριο και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια εξοπλισμού των δεκατριών αιθουσών διδασκαλίας με έναν σταθερό Η/Υ, με ηχεία και έναν ψηφιακό προβολέα στην οροφή, με τη βοήθεια δύο γονέων-κηδεμόνων.
«Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν βαφεί και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβουμε να βάψουμε και την αίθουσα εκδηλώσεων πριν τις γιορτές» επισήμανε ο διευθυντής κ. Γ. Γκράσσος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το