Ελλάδα

Δραπέτες Μεταγωγών: Αυτοί είναι οι διάλογοί τους με τον φρουρό της ΕΛ.ΑΣ

Στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τέσσερις ένοπλους κρατούμενους, που απέδρασαν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη, βρέθηκε ο σκοπός που βρισκόταν στην κεντρική πύλη των αστυνομικών εγκαταστάσεων. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι στόχος τους ήταν να αποδράσουν με περιπολικό και όμηρο αστυνομικό, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν χάρη στο εμπόδιο που βρήκαν στην κεντρική πύλη.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Όταν οι κρατούμενοι κατάφεραν να φύγουν από το κελί τους, βγήκαν στο προαύλιο, αφού πρώτα πέρασαν από το υπόγειο γκαράζ. Από το προαύλιο άρπαξαν περιπολικό και να πάρουν όμηρο μία γυναίκα αστυνομικό. Κατόπιν, σταμάτησαν στην κεντρική πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη.

Εκεί, ο σκοπός -με ψυχραιμία- διαπραγματεύτηκε με τους δραπέτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η γυναίκα αστυνομικός και να μη φύγουν οι κρατούμενοι με το περιπολικό. «Άνοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουμε», είπαν οι δραπέτες προς τον σκοπό. «Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα», απάντησε ο σκοπός. «Άνοιξε, θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», επέμειναν εκείνοι. Ο αστυνομικός επέμεινε λέγοντας: «Χάνετε τον χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια». «Δώσε μας το όπλο σου αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», ανταπάντησαν οι κρατούμενοι.

«Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», είπε ο σκοπός και τότε οι κρατούμενοι την απελευθέρωσαν και του πήραν το όπλο. Στη συνέχεια, έφυγαν τρέχοντας. Ο σκοπός ήταν μόνος του απέναντι σε τέσσερις κρατούμενους και έτσι εκτιμάται ότι δεν υπήρχε περιθώριο καλύτερης διαπραγμάτευσης.

Μετά την απόδραση ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δραπέτες και αστυνομικούς που τους καταδίωξαν, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών. Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη στου Ρέντη, πίσω από τη λαχαναγορά, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το