Τοπικά

Δραμητινός: Ο υπερβαρικός θάλαμος που δωρήθηκε στο Νοσοκομείο είναι προβληματικός και παλιάς τεχνολογίας

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου που δέχεται κριτική από αντιπολιτευόμενες σε αυτόν δυνάμεις γιατί δεν θέτει σε λειτουργία τον υπερβαρικό θάλαμο του Νοσοκομείου δηλώνει πως η υποδομή που δωρήθηκε είναι παλιάς τεχνολογίας και προβληματικός.

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό της Μαγνησίας ότι η υπερβαρική ιατρική είναι μία μέθοδος με πολλές ενδείξεις και αποτελεί σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο όχι μόνο στην νόσο των δυτών αλλά και σε άλλες παθήσεις όπως αγγειοπάθεια κ.λ.π.
Η Διοίκηση έχει μεριμνήσει και την έχει εντάξει στον νέο Οργανισμό που έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, με την πρόθεση να την λειτουργήσει, μιας και στη Θεσσαλία είναι απαραίτητο αναπτυξιακό εργαλείο, δεδομένης της κατασκευής καταδυτικών πάρκων και άλλων ενάλιων δραστηριοτήτων.
Για τον υπάρχοντα εξοπλισμό οφείλουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι σημαντικά θέματα.
1. Ο υπάρχων εξοπλισμός (υπερβαρικός θάλαμος), που αποτελεί δωρεά του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» εδώ και επτά (7) έτη, είναι αποθηκευμένος και πέραν τις δύο απόπειρες να σχεδιαστεί η χρήση του, δεν επετεύχθη, λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.
2. Ο θάλαμος είναι παλαιάς τεχνολογίας και ήταν σε λειτουργία πάνω από 10ετία στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε ως παλαιός και προβληματικός, με πλημμελή συντήρηση από την κατασκευάστρια εταιρία και αντικαταστάθηκε με νέο.
3. Δεν αρκεί μόνο ο θάλαμος για να λειτουργήσει η κλινική υπερβαρικής ιατρικής, χρειάζεται κατάλληλος χώρος και συνδέσεις με κόστος αρκετά σημαντικό.
4. Κυριότερο όλων είναι, η επάνδρωση με ειδικευμένο προσωπικό, δύο ειδικοί ιατροί και τουλάχιστον πέντε άτομα νοσηλευτικού προσωπικού με ειδίκευση, τουλάχιστον δύο έτη, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία.
Εκτιμούμε ότι σε αυτήν την χρονική συγκυρία, μιας και οι προτεραιότητες της Διοίκησης είναι η ανάπτυξη πλέον απαραίτητων δομών και συνυπολογίζοντας τους ανωτέρω σημαντικούς λόγους, η υπερβαρική ιατρική δεν είναι άμεση επιλογή και μάλιστα με τεχνολογία παροχημένης τεχνολογίας”, δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το