Τοπικά

Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας “Θ”

kentro ygeias zagora

Δραματική είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας, όπου τα ακτινολογικά μηχανήματα δεν λειτουργούν εδώ και πέντε μήνες σε Αργαλαστή, Σκόπελο και Ζαγορά, ενώ σε κανένα Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό μηχάνημα.

Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν έχει κανένα μόνιμο οδηγό ασθενοφόρου και μετακινούνται από τη Σκόπελο για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού που έχει μόνο έναν επικουρικό οδηγό ασθενοφόρου.

Μπροστά στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Κέντρα Υγείας το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου.

Όπως τόνισε η γραμματέας του συλλόγου κ. Νέλη Χονδρογιάννη, ο διοικητής κ. Αντωνίου μας ανέφερε πως δρομολογεί την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για τα μικροβιολογικά εργαστήρια που δεν λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας εδώ και ένα χρόνο, ανέφερε πως θα γίνει παράταση της σύμβασης με την αρμόδια εταιρεία, ενώ για τα ψηφιακά ακτινολογικά εργαστήρια όπου ο Δημόκριτος δεν έδωσε πιστοποίηση, ώστε να λειτουργήσουν σε Ζαγορά, Αργαλαστή και Σκόπελο, τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες, προκειμένου να λάβουν άμεσα πιστοποίηση.

Παράλληλα ο κ. Αντωνίου επισήμανε στο διοικητικό συμβούλιο ότι δεν προβλέπεται να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας, άρα οι ανάγκες θα καλύπτονται από το επικουρικό προσωπικό.

Από τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας θα αρχίσουν να πληρώνονται βάσει του νέου μισθολογίου.

Παράλληλα στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι τα Κέντρα Υγείας μπορούν να δέχονται οποιαδήποτε χορηγία σε υγειονομικό υλικό, αλλά όχι σε χρήματα. Και ήδη υπάρχουν Κέντρα Υγείας, όπως της Αργαλαστής που δέχονται χορηγίες κυρίως από ξένους σε υλικά.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της μεταφοράς του υλικού από την αποθήκη στη Λάρισα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με τον κ. Αντωνίου να λέει στους εργαζόμενους ότι θα δρομολογηθεί φορτηγό για τη μεταφορά του, ώστε αυτό να μη γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το