Τοπικά

Δραματική η κατάσταση σε Κανάλια, Κεραμίδι, Κερασιά – Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την υπαγωγή της ευρύτερης περιοχής Καναλίων σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, μετά τη χθεσινή επέλαση της ¨Νεφέλης” που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, να πλημμυρίσουν σπίτια, να ανοίξουν στα δυο οι δρόμοι και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες.
Σήμερα θα ξεκινήσει η εκτίμηση των ζημιών και θα καταβληθεί προσπάθεια για την αποκατάσταση των σοβαρότερων προβλημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, είναι αναγκαίο να κηρυχθούν τόσο τα Κανάλια, όσο το Κεραμίδι και η Κερασιά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να γίνουν τα μεγάλα έργα στον Κερασιώτη χείμαρρο που χθες υπερχείλισε.

Τουλάχιστον 40 σπίτια πλημμύρισαν, τρεις οικογένειες και κτηνοτρόφοι απεγκλωβίστηκαν, δρόμοι γέμισαν με φερτές ύλες και καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές χθες στα Kανάλια που επλήγησαν από τη νεροποντή, η οποία εκδηλώθηκε από νωρίς χθες το πρωί και διήρκεσε με ένταση μέχρι το μεσημέρι,
Επίσης επτά σπίτια μεταξύ Καναλίων και Κερασιάς εκκενώθηκαν, ενώ υπερχείλισε ο χείμαρρος Κερασιώτης.
Δήμος, Περιφέρεια και Πυροσβεστική επιχειρούσαν συνεχώς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, ενώ στήθηκε πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης για ένα ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα κοντά στον χείμαρρο Κερασιώτη. Στο Καμάρι ο δρόμος που καταλήγει στην παραλία μετατράπηκε σε ποτάμι και σταθμευμένο όχημα κατέληξε στη θάλασσα.

Η επόμενη μέρα ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η “Νεφέλη”. Δείτε εικόνες από το Kanalianews:

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το