Αθλητισμός

Dragster: Πρωταθλητής με το… σπαθί του ο Βολιώτης Χρήστος Σταματάκης

Με το… σπαθί του ο Χρήστος Σταματάκης στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Dragster για το 2022. Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις ο Βολιώτης αναβάτης τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία Pro Street 2 κατακτώντας 390 βαθμούς στους έξι αγώνες που διεξήχθησαν φέτος.

To 2022 ήταν η χρονιά του. Ο Χρήστος Σταματάκης στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ελλάδας στο Dragster και το πανηγύρισε δεόντως. Ο Βολιώτης αναβάτης διέπρεψε στην κατηγορία Pro Street 2 παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν οι κορυφαίοι αθλητές απ’ όλη τη χώρα.

Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα που έγινε στο Αγρίνιο δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Το πρώτο του πέρασμα ήταν στα 7,6 δευτερόλεπτο, που ήταν ο δεύτερος καλύτερος χρόνος στην κατηγορία. Ωστόσο δεν συνέχισε τον αγώνα εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης, που ήταν σοβαρή και παρά την προσπάθεια των μηχανικών στάθηκε αδύνατον να επισκευαστεί.

Αυτό, όμως, δεν πτόησε καθόλου τον αθλητή της ΜΟΤΟΛΕΒ. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και να κατακτήσει τον τίτλο. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές, με τον Χρήστο Σταματάκη να έχει την τιμητική του και να σηκώνει το τρόπαιο για πρώτη φορά.

Ο 32χρονος αθλητής ασχολείται επαγγελματικά με την εστίαση, καθώς είναι ιδιοκτήτης ενός γνωστού καφέ στο κέντρο της πόλης μας. Ωστόσο το πάθος του για τις μηχανές είναι τεράστιο και του δίνει ώθηση να ασχολείται διαρκώς με τους δύο τροχούς. Και οι κόποι του δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Βέβαια για να φτάσει εκεί χρειάστηκε να περάσει από μια διαδικασία έξι αγώνων. Τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο αγώνα τερμάτισε πρώτος με 84 και 109 βαθμούς αντίστοιχα. Έτσι με το… καλημέρα φρόντισε να δείξει στους αντιπάλους του, ότι ήταν αποφασισμένος να παλέψει σκληρά για τον τίτλο.

Στον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στις Σέρρες, κατέλαβε την 3η θέση, αν και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη ψηλότερα. Ωστόσο σε μια προσπάθειά του άναψε το κόκκινο φως από τους κριτές, γεγονός που δεν του επέτρεψε να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ξανά την πρώτη θέση.

Παρόλα αυτά ο Χρήστος Σταματάκης πήρε τους απαιτούμενους βαθμούς για να παραμείνει στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης στην κατηγορία Pro Street 2.

Στον 4ο αγώνα εντυπωσίασε στις Σέρρες καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο.  Πιο συγκεκριμένα έκανε 4,9 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα με ταχύτητα εξόδου τα 239 χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη επίδοση του χάρισε την υψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, διότι σημειώθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μία ημέρα πριν τον τελικό η μηχανή υπέστη βλάβη στον κινητήρα. Παρόλα αυτά το επιτελείο των μηχανικών κατόρθωσε να επιδιορθώσει τη ζημιά δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Βολιώτη αναβάτη όχι μόνο να συμμετάσχει κανονικά στον τελικό, αλλά και να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Ο 5ος αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, όπου πάλι ο Χρήστος Σταματάκης βρέθηκε στο βάθρο. Πιο συγκεκριμένα κατέλαβε την 3η θέση, γεγονός που τον έφερε «αγκαλιά» με τον τίτλο. Κι αυτό είχε ήδη εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά, με συνέπεια η κακοτυχία στον τελευταίο αγώνα να μην τον επηρεάσει αρνητικά και να στεφθεί πρωταθλητής με μία σεβαστή διαφορά.

Όπως προαναφέραμε ο αθλητής της ΜΟΤΟΛΕΒ συγκέντρωσε 390 βαθμούς αφήνοντας στη 2η θέση την Ελένη Ρεβέλτση της ΛΕΝΟΕ με 308 και στην 3η τον Θεόδωρο Καψιμάλη, επίσης της ΛΕΝΟΕ, που συγκέντρωσε 245.

Στο πλευρό του ο Χρήστος Σταματάκης είχε μια σπουδαία ομάδα μηχανικών, που συνέβαλε τα μέγιστα για τη σπουδαία επιτυχία. Αυτή αποτελούν οι Δημήτρης Γκόσιος, Κώστας Χαμπέρης, Γιώργος Παπάγιας. Επικεφαλής είναι ο Γιώργος Γκόσιος, ο οποίος είναι πιο γνωστός στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το προσωνύμιο «Fallas».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται μια χρονιά που θα μείνει αξέχαστη στον 32χρονο αθλητή. Πλέον για το 2023 ονειρεύεται ακόμη καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες θα τον διατηρήσουν στην «αφρόκρεμα» των Ελλήνων αναβατών στο Dragster και έχει όλα τα εφόδια για να τα καταφέρει…

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποινή τριών αγωνιστικών στον Τζέκα του Ολυμπιακού

Τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας αντιμετωπίζει αύριο στις 3 μ.μ. στο Βασδέκειο ο Ολυμπιακός. Το ματς…

28 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για το LNG

Στο 33ο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ αποφασίστηκε να εκδοθεί το ακόλουθο ψήφισμα: Οι Σύνεδροι του 33ου…

28 Νοεμβρίου 2023

Μετεωρολογικά στοιχεία ενισχύουν το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών – Οι ριπές ανέμου έως 103kh/h στα Κανάλια – Αναφορά κατέθεσε ο Χρήστος Μπουκώρος σε Αυγενάκη και Κικίλια

  Επικουρικά μετεωρολογικά στοιχεία για την αποζημίωση πληγέντων παραγωγών στον άξονα Καναλίων – Κάρλας –…

28 Νοεμβρίου 2023

Κύκλωμα κρατούσε ομήρους πρόσφυγες και τους εκβίαζε

Το δεύτερο «πλοκάμι» ενός πολυπρόσωπου κυκλώματος αλλοδαπών που απειλούσαν με Καλάσνικοφ πρόσφυγες και μετανάστες, με…

28 Νοεμβρίου 2023

Παρόντες και στην Καρδίτσα παρά την απαγόρευση οι οπαδοί της Νίκης

Παρά την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδοί της Νίκης βρέθηκαν στην εξέδρα. Περίπου 50 άτομα τοποθετήθηκαν…

28 Νοεμβρίου 2023

Πάρκιν

  Σε απέραντο πάρκιν έχει μετατραπεί η οδός Ερμού από το ύψος της Φιλελλήνων μέχρι…

28 Νοεμβρίου 2023