Ελλάδα

Δραγασάκης: Εμείς τιμούμε τη συμφωνία, ας το κάνουν και οι θεσμοί

δραγασακης

Τέλος στην εποχή των μνημονίων, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ANT1, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αποφασίζει για το μέλλον της χώρας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε πως η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους είναι η βάση για ένα νέο μέλλον χωρίς μνημόνια και λιτότητα.

«Η συμφωνία έγινε εμείς τιμούμε τη συμφωνία και περιμένουμε και από τους άλλους θεσμούς να την τιμήσουν», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει ενσωμάτωση στην συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup. Η 5η αξιολόγηση έχει τελειώσει. Ο υπουργός Οικονομικών, στο επερχόμενο Eurogroup, θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα. Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν κινήσεις που η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει, όπως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γίνει πιο δίκαιη και αποτελεσματική.

«Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι δικό μας, θα έχει τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε.

Ο Γιάννης Δραγασάκης κατέστησε σαφές πως «η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου».

Όσον αφορά την ρευστότητα επισήμανε πως «υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι οξύ. Δεν είναι πιο σοβαρό από αυτό που είχαμε το 2012, για παράδειγμα, αλλά η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζεται άνισα σε σχέση με την προηγούμενη στο θέμα αυτό. Γιατί υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση, σήμερα;».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι η αποτυχία των μνημονιακών κυβερνήσεων, ενώ είπε πως «τμήμα της Ευρώπης που θα είχε πρόβλημα με τη δική μας επιτυχία».

«Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα σε δύσκολες στιγμές» είπε συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση αιφνιδίασε θετικά, και θα αποτύχουν οι δυνάμεις που προσπαθούν να την υπονομεύσουν», κατέληξε.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το