Οικονομία

Δραγασάκης: Έχουμε σχέδιο – Ούτε εκβιασμοί, ούτε τσαμπουκάδες με τους εταίρους

dragasakis-708

Αναμενόμενες χαρακτήρισε τις αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των επισκέψεων του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αύριο Πέμπτη και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή. Τόνισε πως αυτό συμβαίνει με την αλλαγή κάθε κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους και θα γίνει διάλογος χωρίς «εκβιασμούς και τσαμπουκάδες».

«Το πολιτικό κλίμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι θετικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δραγασάκης και συμπλήρωσε ότι το μνημόνιο έχει λήξει, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα που θα το υποβάλλει στους εταίρους και θα ζητήσει να υπάρξει μια περίοδος διαβούλευσης, στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει κάλυψη τυχόν χρηματοδοτικής ανάγκης.

«Μέλημα της κυβέρνησης η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας» είπε για τη μεγάλη πτώση των μετοχών των τραπεζών σήμερα στο χρηματιστήριο. «Κατά τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά κραχ και στο Χρηματιστήριο και στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά της δικαιώματα και ότι δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τους ιδιώτες μετόχους για τα σχέδια και τις προτάσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, είπε πως εφόσον υπάρξει ανάγκη αλλαγών, δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση και όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και σεβασμό τους ιδιώτες μετόχους. Γνωστοποίηση πως ήδη έχει κλειστεί ραντεβού την Παρασκευή με τους μετόχους της Eurobank.

Ερωτηθείς για το «πάγωμα» ιδιωτικοποιήσεων και τον αντίκτυπο που έχουν οι σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης στις μετοχές των εταιρειών, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι οι επενδυτές που επέλεξαν να επενδύσουν στις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική, ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πρόγραμμα δημοσίων έργων και ενδιαφέρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τέλος, σε ερώτηση για την εξαγγελία περί χορήγησης δωρεάν ρεύματος σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, είπε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις από το μέτρο αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το