Αθλητισμός

Δουλεύουν σκληρά στον Ολυμπιακό Βόλου

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (οι ομάδες έχουν διορία μέχρι τις 3 Μαρτίου να δηλώσουν συμμετοχή ποιες θα συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα), θεωρείται δεδομένο πως η Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσει, το αργότερο στις 28 Μαρτίου. Αυτή είναι η προτεινόμενη ημερομηνία, μετά από ομόφωνη απόφαση των ομάδων της κατηγορίας.

Βέβαια, υπάρχουν πολλές ενστάσεις, για το τί ακριβώς θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες, μετά και την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ, που προωθεί με νόμο η πολιτεία.

Σε καμία περίπτωση οι ομάδες δεν θέλουν να μείνουν ξεκρέμαστες και να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, για τον λόγο αυτό περιμένουν να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να γνωρίζουν, πως θα διαμορφωθεί η Σούπερ Λιγκ 2 της περιόδου 2021-22.

Όλες αυτές οι απορίες θα λυθούν μόλις ψηφιστεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και γίνει ξεκάθαρο το τί ακριβώς θα αναφέρει το άρθρο 13, που αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Από τη στιγμή που η διαβούλευση ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, άμεσα το αθλητικό νομοσχέδιο θα έρθει από τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή προς ψήφιση και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους.

Γεμάτο το ρόστερ των «ερυθρολεύκων»
Στον Ολυμπιακό Βόλου, πάντως, συνεχίζουν να δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις, καθώς στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2 μέσω του πρωταθλήματος (βάσει προκήρυξης ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου). Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα στραβοπατήματα, καθώς το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε 18 αγωνιστικές.

Θα υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά και κόπωση, μια και οι 18 αγωνιστικές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών, μέχρι τις 27 Ιουνίου, μετά την παράταση της αγωνιστικής περιόδου που ενέκρινε η ΕΠΟ.

Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΠΑΕ φρόντισε να μεγαλώσει το ρόστερ, με την απόκτηση ορισμένων αξιόλογων ποδοσφαιριστών (Ερέρα, Τζούριτς, Τσαγκαλίδης, Κατσούκης), ενώ θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη μέσος, δανεικός από ομάδα της Σούπερ Λιγκ, όπως έχει γράψει η «Θ». Τις προσεχείς μέρες, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

Θα υπάρξουν τιμωρίες, τραυματισμοί και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να διαθέτει βάθος στο ρόστερ του, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Στην ομάδα υπάρχει οικογενειακό κλίμα και όλοι οι παίκτες δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις. Ο Στέφανος Ξηροφώτος και οι συνεργάτες του εδώ και 10 μέρες, που επέστρεψαν οι «ερυθρόλευκοι» στις ομαδικές προπονήσεις, φροντίζουν να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση των παικτών, ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στην τακτική.

Η ομάδα είχε δουλέψει πολύ στο κομμάτι αυτό, πριν το lockdown του περασμένου Νοεμβρίου, με την τεχνική ηγεσία να μην αλλάζει την αγωνιστική φιλοσοφία. Ο Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα που θα πιέζει ψηλά, δεν θα αφήνει χώρους στον αντίπαλο και θα καταστρέφει τις επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας εν τη γενέσει τους.

Αυτό, βέβαια, απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, την οποία οι παίκτες την αποκτούν σιγά-σιγά μέσα από τις προπονήσεις. Αν το πρωτάθλημα αρχίσει στις 28 Μαρτίου, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πάνω από ένα μήνα προετοιμασία και θα είναι σε θέση να παρουσιαστούν έτοιμοι σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Βέβαια, η έλλειψη ρυθμού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όταν μάλιστα δεν επιτρέπονται τα φιλικά παιχνίδια (το τελευταίο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός ήταν με την Παναχαϊκή τον περασμένο Οκτώβριο). Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

Εκείνες, όμως, που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες θα μπορέσουν να έχουν καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και θα επιδιώξουν να μπουν δυνατά στο πρωτάθλημα και να πάρουν από το ξεκίνημα «κεφάλι» στη βαθμολογία.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το