Τοπικά

Δουλειά σε φροντιστήρια ζητούν αδιόριστοι καθηγητές – Εκατοντάδες τα βιογραφικά για διάφορες ειδικότητες

Εκατοντάδες είναι τα βιογραφικά που έχουν αφήσει οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να εργαστούν τη χειμερινή περίοδο. Εκτιμάται ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα φροντιστήρια και είναι υπάλληλοι, ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες.
Φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι και γενικά καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, οι περισσότεροι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, ακόμη και με διδακτορικό, ελπίζουν στην ανάθεση ορισμένων μερικών ωρών διδασκαλίας για να κάνουν ένα ξεκίνημα στη διδασκαλία και να μπουν σιγά-σιγά στον χώρο εργασίας που σπούδασαν και επιθυμούν.
Καταφύγιό τους σε αυτή την προσπάθεια είναι τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας τα οποία διαχρονικά προσφέρουν θέσεις εργασίας σε καθηγητές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των εισακτέων αλλά και την έλλειψη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, έχει αυξηθεί το φαινόμενο της στροφής των αδιόριστων στα φροντιστήρια.
Εξάλλου και ο χώρος της έρευνας για πολλούς καθηγητές δεν είχε προοπτικές λόγω των περιορισμένων κονδυλίων που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Κράτος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας κ. Κώστας Νάνος επισήμανε πως «τα φροντιστήρια μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ανοίγουν σταδιακά και από τις 26 Αυγούστου θα αρχίσουν κανονικά οι εγγραφές των μαθητών που θα κορυφωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο τα φροντιστήρια δημιουργούν τμήματα, διαμορφώνουν το πρόγραμμα με τις ώρες τους και επεξεργάζονται τις ανάγκες τους σε προσωπικό. Είναι φυσικό, λοιπόν, που αυτή την περίοδο έχουμε την υποβολή πολλών βιογραφικών από αδιόριστους καθηγητές οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια εργασία. Μάλιστα είχαμε την κατάθεση αρκετών βιογραφικών και πριν το καλοκαίρι».

Ο κ. Νάνος συμπλήρωσε πως «υπάρχουν πολλά βιογραφικά από φιλόλογους, γιατί είναι πολλοί αυτοί που εισάγονται σε αντίστοιχες σχολές. Βέβαια ενδιαφέρον υπάρχει και από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, όπως φυσικούς, μαθηματικούς, πληροφορικής, οικονομολόγους. Θα έλεγα πως για τα φροντιστήρια μεγαλύτερη δυσκολία υπάρχει στο να βρουν κάποιον χημικό ή βιολόγο, αφού συνήθως οι απόφοιτοι αυτών των σχολών είναι λιγότεροι, ενώ επιλέγουν και τον δρόμο της έρευνας περισσότερο παρά της διδασκαλίας».

Εκδήλωση για αριστεύσαντες
Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας προγραμματίζεται εκδήλωση εντός Σεπτεμβρίου με την οποία θα βραβευτούν οι πρώτοι των πρώτων από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται και η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας στην πρώτη των πρώτων. Ο κ. Νάνος τόνισε πως «θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους κόπους των μαθητών που πέτυχαν μέσα από τις γνώσεις που έλαβαν από τα νόμιμα φροντιστήρια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το