Παραπολιτικά

Δούλεμα “Θ”

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το κλίμα αστυνομοκρατίας που στήνεται σε σχολεία του Βόλου, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τα γκράφιτι που υπάρχουν στους τοίχους των σχολείων, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών. Και καλά κάνει, γιατί σε αυτή την πόλη δουλευόμαστε αγρίως.

Εάν στους τοίχους γίνεται εικαστική παρέμβαση, που αξιολογείται και δίνεται άδεια από το συμβούλιο καθηγητών, δεν υπάρχει λόγος να επέμβει η αστυνομία. Εάν στους τοίχους γράφονται βωμολοχίες και υβριστικά συνθήματα, οι καθηγητές οφείλουν να ξέρουν ποιος τα έγραψε και να τον αποβάλουν. Και οφείλουν να γνωρίζουν γιατί ειδάλλως δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και πρέπει να τον αποβάλουν.

Η αστυνομία καμία δουλειά δεν έχει μέσα στα σχολεία, παρ’ εκτός και αν κάποιοι επιδίδονται σε παραβατικές πράξεις, που οι καθηγητές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Κατ’ επανάληψη έχουμε όμως γράψει ότι δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Μισή φωτογραφία από δημόσια κτίρια και σπίτια πολιτών που καταστρέφονται από ψυχασθενείς με σπρέι δεν έχει βγει. Μισή σύλληψη ατόμων που καταστρέφουν τοίχους τα βράδια, με «καλλιτεχνήματα» που χρειάζονται ώρες για να ολοκληρωθούν και να «αποδοθούν» στο κοινό, δεν έχει γίνει… Δεν τους βλέπει κανείς; Είναι αόρατοι;

Γι’ αυτό λέμε, ας σταματήσει το δούλεμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το