Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη “Τα πλημμυρικά φαινόμενα στον αστικό ιστό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας”

Με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες στην πόλη του Βόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Και για να βάζουμε τα θέματα όλα στη σωστή τους βάση : τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο εστί μεθερμηνευομενον, οριοθέτηση διευθέτηση του Ξηριά , αντιπλημμυρικά έργα Κραυσίδωνα , λίμνη Κάρλα , καθαρισμοί ρεμάτων , τεχνικά έργα Πηλίου, Μαυρομάτι , οριοθέτηση διευθέτηση χειμάρρων Σκιάθου κτλ …λειτούργησαν στην εντέλεια και επαρκέστατα, καταδεικνύοντας τη σωτήρια αποτελεσματικότητα τους . Καμία περιοχή ΔΕΝ υπέστη ζημιές από υπερχείλιση ρέματος ή από προβλήματα έργων που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια.

Τουναντίον η υπερχείλιση των ρεμάτων αποτέλεσε αίτιο καταστροφών σε παρελθόντα έτη , ενώ χθες δε δημιουργήθηκε τέτοιο επικίνδυνο ενδεχόμενο λόγω μη λειτουργίας των έργων που υλοποιήσαμε … Τα πλημμυρικά φαινόμενα χθες στον αστικό ιστό της πόλης έχουν να κάνουν με τους αγωγούς ομβρίων , τη δυνατότητα απορρόφησης του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σε μικρό χρονικό διάστημα ,τα φρεάτια απορροής που έφραζαν από φερτές ύλες και το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης .

Αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα καμίας Περιφέρειας ανά την Ελλάδα εξ ου και όλα τα συνεργεία του ΔΗΜΟΥ και της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονταν και επιχειρούν μέχρι και τώρα . Αυτά προς ενημέρωση . Προφανώς πίστευα πως στα αυτονόητα εξήγηση δε χρειάζεται αλλά στην πολιτική προφανώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κατά τη Μακιαβελική άποψη και το πληκτρολόγιο του καναπέ εν τέλει καλά κρατεί. Χρόνια πολλά ΚΑΙ στους φωτεινούς παντογνώστες και “ακριβοδίκαιους”, ευτυχώς ελάχιστους, κριτές των πάντων . Καλή φώτιση”.

Να σημειωθεί ότι χθες με αντλίες νερού απομακρύνθηκαν από την Π.Ε. Μαγνησίας, λιμνάζοντα νερά στο επαρχιακό δίκτυο , στο ύψος της Γορίτσας μέχρι και την Αγριά , φερτές ύλες, λόγω του νερού , από φρεάτια στο επαρχιακό δίκτυο και σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, όπου συσσωρεύτηκε όγκος νερού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Βόλου – Συγκρούστηκαν αυτοκίνητο και μηχανάκι

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός δικυκλιστή σημειώθηκε απόψε, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, στην οδό…

19 Μαρτίου 2024

40χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από καυγά

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας 40χρονος άνδρας, σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κουτάλα…

19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές μέχρι το βράδυ – Με καλό καιρό η έξοδος για την 25η Μαρτίου

Αλλάγη του καιρού με πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην…

19 Μαρτίου 2024

Ομιλία στο 2ο ΓΕΛ Βόλου «Η επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις»

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια ομιλία…

19 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Ν.Ιωνια στη Λεωφόρο Ειρήνης στο ύψος της Καραμπατζάκη. Σύμφωνα…

18 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Πίστευαν για 10 χρόνια ότι λάμβαναν «σήμα» από εξωγήινους αλλά τελικά ήταν φορτηγό!

Λύση στο μυστήριο που εξέταζαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδωσαν οι ίδιοι, καθώς…

18 Μαρτίου 2024