Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Καμία ανησυχία για τον Βιολογικό των Καλών Νερών

Επιστολή στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στον Ιατρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Ξενοδόχων και τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων απέστειλε η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Πηλίου ζητώντας τη συστράτευση για τη δημοπράτηση του έργου “Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξεργασίας Λυμάτων και Διάθεση Εκροής του Οικισμού Καλών Νερών Δ.Ε. Μηλεών “. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το έργο και πως δεν βρίσκεται στα συρτάρια  καθώς είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης.

Στην επιστολή της η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία αναφέρει:
“Απόλυτη και άμεση προτεραιότητα μας την περίοδο που εμείς ήμασταν Δημοτική Αρχή ήταν η σύνταξη μελέτης και η αδειοδότησή της. Τα καταφέραμε εν μέσω δυσμενών συνθηκών στα χρόνια των μνημονίων για την Ελλάδα και τον Δήμο (μειώσεις σε ποσοστό έως 60% των επιχορηγήσεων των Δήμων, κάπιταλ κοντρόλ) να συντάξουμε και να αδειοδοτήσουμε, την συγκεκριμένη μελέτη με ΑΠΟΛΥΤΑ τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά γεωγραφικής τοποθέτησης και όχι με μικροεξυπηρετήσεις “δικών μας ψηφοφόρων”. Η νυν δημοτική αρχή μη θέλοντας να δυσαρεστήσει το ελάχιστο εκλογικό ακροατήριο που αντιδρά σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο πνοής για όλο το Νότιο Πήλιο, αλλά και για όλον τον Παγασητικό γενικότερα το αναβάλλει. Μάλιστα στην Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλών Νερών και στο θέμα του Βιολογικού η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι ”εξετάζει άλλες λύσεις” που πρακτικά σημαίνει ακύρωσή του. Στο παρελθόν επικαλούνταν έλλειψη πόρων για την πληρωμή της δαπάνης του μή επιλέξιμου ΦΠΑ πράγμα που δεν μπορεί να πείσει ούτε τον ποιο δύσπιστο.
Καθαρός Παγασητικός δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή όλων των παράκτιων Δήμων. Ο Δήμος Βόλου με ακτογραμμή από το Μαλακι έως και την Νέα Αγχίαλο, και ο Δήμος Αλμυρού από τα όρια του Δήμου Βόλου μέχρι και την έξοδο του Παγασητικού προς το Αιγαίο πέλαγος έχουν ήδη θωρακίσει από υγειονομική άποψη τον Παγασητικό κόλπο. Χωρίς καμία κάλυψη αυτή την στιγμή είναι το παραλιακό μέτωπο από Μαλάκι έως Τρίκερι, επηρεάζοντας όλον τον Παγασητικό.
Καλούμε αυτή την ύστατη ώρα, όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε ώστε να δημοπρατηθεί το παραπάνω έργο, να σταθούμε υπεύθυνα και μακριά από πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραδίδοντας στα παιδιά μας και στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε, έναν καθαρό υδροφόρο ορίζονται και ένα καθαρό Παγασητικό, παρακαλούμε βοηθήστε την περιοχή μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το