Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Δεν εντοπίστηκε δηλητήριο στο ρέμα του Αγ. Βλασίου

Δεν προκύπτει μόλυνση του νερού από δηλητηριώδη ουσία στο ρέμα του Αγίου Βλασίου από το οποίο τροφοδοτείται το ιχθυοτροφείο του καταστήματος «Πέστροφες», σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενήργησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε σήμερα στο Ράδιο Ένα ότι έχει ενημερωθεί ήδη τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ σήμερα θα αποσταλούν και επισήμως τα αποτελέσματα προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της χρήσης νερού.
«Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας περί μη ύπαρξης δηλητηρίου», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη και άφησε να εννοηθεί ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα από μερίδα του τοπικού Τύπου, ήταν προφανές ότι η είδηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα έπρεπε να γίνει διακοπή του νερού, ώστε να μην υπάρχει καμία πρόσβαση του κοινού, και όχι να δοθεί εντολή απαγόρευση της χρήσης.” Υπάρχουν επισκέπτες και έπρεπε να τοποθετηθούν παντού πινακίδες, καθώς το δηλητήριο θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή”, είπε.
«Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ότι δεν υπήρχε δηλητήριο, αλλά στείλαμε δείγματα και στη Γερμανία. Δεν έγιναν λήψεις δειγμάτων μόνο από τη δεξαμενή αλλά και από τις βρύσες πόσιμου νερού μέσα στα σπίτια. Επίσης, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής έλαβε δείγματα ψαριών και η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε το παραμικρό», ξεκαθάρισε η κ. Κολυνδρίνη και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την έκταση που έλαβε το θέμα, καθώς δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

“Όταν βγάζουμε κάτι στηριζόμενοι σε υποθετικά σενάρια δημιουργούμε κακό στον τόπο. Δεν υπήρχε ένδειξη δηλητηρίασης”, είπε και πρόσθεσε ότι οι περαιτέρω αναλύσεις στα νεκρά ψάρια θα δείξουν την αιτία που πέθαναν. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να συνέβη εξαιτίας της ρίψης χώματος στη δεξαμενή. “Ο κόσμος πρέπει να είναι ήρεμος γιατί οι υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους”, κατέληξε η κ. Κολυνδρίνη.

Η ΔΕΥΑΜΒ

Η ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε πως  μετά την λήψη δειγμάτων από την ΔΕΥΑΜΒ και την αποστολή τους για λεπτομερείς αναλύσεις σε διαπιστευμένο  εργαστήριο, δεν υπήρξαν ευρήματα και τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις μικρότερα της ανώτερης παραμετρικής τιμής και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερα του ορίου ανίχνευσης της αντίστοιχης μεθόδου.

Ως εκ τούτου αίρεται η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής) στους καταναλωτές που εξυπηρετούνται από το υδραγωγείο της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων – Αγ. Βλασίου – Πλατανιδίων και των κοινοχρήστων βρυσών στο Μαλάκι καθώς και η χρήση του νερού του ρέματος για πότισμα ζώων.

 

Για την δυσοσμία

Για το πρόβλημα της δυσοσμίας από πλαστικό στην πόλη του Βόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δήλωσε ότι “οι ελεγκτές πρέπει να κάνουν διακριτικά τη δουλειά τους. Αν φωνάζουμε πολύ τότε μπορεί να «προετοιμαστεί ο κλέφτης». Με την ολοκλήρωση των εκθέσεων αυτοψίας στις βιομηχανίες, θα καταθέσουμε και εμείς τους φακέλους στον εισαγγελέα”, είπε και πρόσθεσε: “Επειδή δεν μιλάω, δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ. Είναι αστείο να προκαλούν ώστε να πούμε ονόματα. Αυτό θα γίνει όταν πρέπει. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι χωρίς να είναι τεκμηριωμένο γιατί θα βρεθούμε κατηγορούμενοι εμείς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της τεκμηρίωσης. Για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την αιτία και όχι απλά τα συμπτώματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί τίποτα. Από αυτόν τον θεσμό θα φύγω με καθαρό πρόσωπο, όπως μπήκα. Ούτε αδιαφορία, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου, ούτε διαπλοκή γιατί είναι κόντρα στον χαρακτήρα μου. Δεν φοβάμαι κανέναν και δεν πιέζομαι από κανέναν”.

Για το θέμα των μετρητών, τέλος, η Δωροθέα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι αναμένεται να εκδοθεί πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας το δίκτυο μετρητών μέσα στους επόμενους μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το