Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Πολύτιμη η συμβολή των εθελοντών

εθνικη εφηβων μπασκετ

Την καθοριστική συμβολή των εθελοντών στην άρτια διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων, αλλά και γενικότερα σε δράσεις από τις οποίες επωφελείται ο τόπος, υπογράμμισε με σημερινή δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που φιλοξένησε πρόσφατα η περιοχή μας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων 2015, κατά την οποία είχαμε την ευλογία να παρακολουθήσουμε τα χρώματα της ελληνικής σημαίας να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, δε θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί με τέτοια επιτυχία κι αρτιότητα αν δεν ήταν στο πλευρό μας οι εθελοντές.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, διοργάνωση που όμως, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης των αγώνων, χωρίς τη στήριξη των εθελοντών απλά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους εθελοντές: από τις ομάδες πολιτικής προστασίας και τους οργανωμένους συλλόγους, μέχρι τους μικρούς αλλά και μεγάλους εθελοντές από τα σχολεία, τους χορευτικούς ομίλους, και τους υπόλοιπους φορείς που εθελοντικά δούλεψαν τόσο κατά τη διεξαγωγή του αγωνιστικού μέρους του Πρωταθλήματος όσο και κατά τη λαμπρή τελετή έναρξης, την διανθισμένη με μουσικοχορευτικά δρώμενα και φυσικά την αναπαράσταση του ταξιδιού της Αργούς στην οποία έδωσαν ζωή με την ψυχή τους. Όπως ζωή έδωσαν με την ψυχή τους όλοι οι εθελοντές που δούλεψαν πέριξ του μπασκετικού παρκέ με στόχο την άρτια διοργάνωση και με καρπούς αυτής το ευ αγωνίζεσθαι και την νικηφόρα για την ελληνική ομάδα έκβαση του τζάμπολ. Πολλοί εξ αυτών των εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, αυτή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, που ανατέθηκε στην πόλη του Βόλου. Ανάμεσά τους η πάντα δραστήρια Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (ΛΕΔ) Μαγνησίας, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε στενή κι άριστη συνεργασία με τις ΠΕΜΣ από τα θέματα πολιτικής προστασίας, τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, την έρευνα και τη διάσωση, την εκπαίδευση και τις ασκήσεις, έως προσφάτως την ασφαλή υποδοχή των μεταναστών που καταφτάνουν στα παράλιά μας. Η συνδρομή της ΛΕΔ σε κάθε κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι άμεση και το πρότυπο εθελοντισμού που προσφέρουν τα μέλη της παραμένει σπουδαίας αξίας».
Κλείνοντας τη δήλωσή της, η Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρθηκε και στο οξυμένο πρόβλημα της υποδοχής παρανόμως εισελθόντων μεταναστών στη χώρα μας, εξάροντας τη στενή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας, αλλά και με τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Χαρίλαο Παπαγεωργίου που διακονεί στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου και ο οποίος μας προμήθευσε με πρόσθετα κλινοσκεπάσματα προς χρήση απ’ τους λαθρομετανάστες ώστε όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε στο διαρκώς αυξανόμενο αίτημα υποδοχής τους με όρους ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το