Τοπικά

Δώρο ζωής σε 51χρονο από τη Μαγνησία

 

Το πολυπόθητο δώρο ζωής έλαβε προχθές 51χρονος νεφροπαθής από την περιφέρεια της Μαγνησίας, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού βάζοντας έτσι τέλος σε μια δωδεκάχρονη ταλαιπωρία κατά την οποία υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.
Ο 51χρονος έλαβε το μόσχευμα από 60χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Άρτας. Μόλις διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος οι συγγενείς της είχαν την ευαισθησία να λάβουν τη σημαντική απόφαση για να γίνει δωρεά των οργάνων της.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος ανέφερε πως «ο 51χρονος έλαβε τον ένα νεφρό. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και από την επικοινωνία που είχαμε με το οικογενειακό του περιβάλλον, η μεταμόσχευση μέχρι στιγμής πάει καλά».
Ο κ. Γιαννάκος συμπλήρωσε πως ο 51χρονος υποβαλλόταν για δώδεκα χρόνια σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Βόλου. «Έπρεπε να διασχίζει 40 χιλιόμετρα για να έρθει στο Νοσοκομείο. Μια συνεχής ταλαιπωρία. Και τελικά ήρθε το θείο δώρο για να αλλάξει η ζωή του. Η οικογένεια του 51χρονου θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια που έκανε αιμοκάθαρση», είπε ο κ. Γιαννάκος.
Μέχρι στιγμής στη Μαγνησία έχουν γίνει τρεις μεταμοσχεύσεις. «Τα νέα δεν είναι ευχάριστα, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, δυστυχώς περάσαμε το εξάμηνο, δωρεά δεν είχαμε καμία τα τελευταία χρόνια στον Νομό Μαγνησίας και ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Μεταμοσχεύσεις, όπως ξέρετε, ελάχιστες. Πέρυσι δύο – τρεις και από ζώντες δότες και από πτωματικούς. Οι προηγούμενες δύο μεταμοσχεύσεις ήταν από πτωματικούς δότες, σε μια γυναίκα που περίμενε 13 χρόνια και σε μια γυναίκα που περίμενε 9 χρόνια από τη Σκόπελο. Η λίστα με τους νεφροπαθείς αυξομειώνεται, μεγαλώνει ή μικραίνει, μικραίνει εννοούμε ότι αυξάνονται αυτοί που περιμένουν το μόσχευμα, απογοητεύονται και αποσύρουν την αίτηση», ανέλυσε την κατάσταση ο πρόεδρος των νεφροπαθών Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το