Τοπικά

Δώρο ζωής σε 35χρονο Βολιώτη μετά από 9 χρόνια αιμοκάθαρσης

Δώρο ζωής έλαβε σήμερα ένας 35χρονος από τον Βόλο ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού μετά από εννιά χρόνια αιμοκάθαρσης.

Ο 35χρονος ειδοποιήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για να μεταβεί στον Ευαγγελισμό και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού από πτωματικό δότη.

Η μεταμόσχευση είχε πολύ καλή εξέλιξη και έτσι ανοίγει ο δρόμος, προκειμένου ο 35χρονος να γλιτώσει από την ταλαιπωρία της αιμοκάθαρσης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού που καταγράφεται στη Μαγνησία για το 2021. Πριν περίπου έναν μήνα είχε γίνει η μεταμόσχευση νεφρού από μητέρα σε γιο, η οποία επίσης πήγε πολύ καλά.

Για τη νέα μεταμόσχευση μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Άγιοι Ανάργυροι», κ. Βασίλης Γιαννάκος, που ανέφερε πως «η εξέλιξη είναι πολύ θετική, καθώς ένας νέος άνδρας με νεφροπάθεια και ο οποίος για περίπου δέκα χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο, κατάφερε και έλαβε το μόσχευμα ή διαφορετικά το «δώρο ζωής», όπως το αποκαλούμε, γιατί δίνει πραγματικά ζωή. Μάλιστα ήταν η τρίτη φορά που κλήθηκε ο 35χρονος για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση και φαίνεται πως ήταν και η τυχερή. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στον «Ευαγγελισμό» και πήγε πολύ καλά. Ήταν η δεύτερη μεταμόσχευση που έγινε και αφορούσε νεφροπαθή στη Μαγνησία. Αυτή τη φορά ήταν από πτωματικό δότη, ενώ η πρώτη ήταν από μητέρα σε γιο».

Από τη Μαγνησία υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που γονιός θέλει να δωρίσει τον έναν από τους δύο νεφρούς στο παιδί του για να λυτρωθεί από τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Παράλληλα οι μεταμοσχεύσεις νεφρών σε νέους ανθρώπους δείχνει ότι η νεφρική ανεπάρκεια κτυπά πλέον όλο και περισσοτέρους ανθρώπους και μάλιστα νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη Μαγνησία οι αιμοκαθαρούμενοι ανέρχονται στους 220, ενώ οι μεταμοσχευμένοι αγγίζουν τους 50. Από τους 220 οι 60 βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα. Μάλιστα η πλειοψηφία των ατόμων που αναμένουν το μόσχευμα, είναι νέοι, ηλικίας από 22 ετών μέχρι και 45 ετών.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για δωρεά, που έχει να γίνει αρκετό καιρό στη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το