Ελλάδα

Δώρο ζωής: Σε 10χρονη ο ένας κερατοειδής της άτυχης Έμμας, που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Μια 10χρονη η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της τα τελευταία οχτώ χρόνια ήταν η λήπτρια των κερατοειδών της 21χρονης Εμμανουέλας, της φοιτήτριας από την Κρήτη που σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη.
Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά την απόφαση της οικογένειάς της αδικοχαμένης φοιτήτριας να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

«Είχε επιτυχία η μεταμόσχευση. Ελπίζουμε για το καλύτερο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και Διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νικόλαος Ζιάκας.

Ο ίδιος, με μεγάλη συγκίνηση αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς οργάνων αλλά και στη γενναία απόφαση της οικογένειας της 21χρονης να προσφέρει ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσα από τον χαμό του δικού τους παιδιού. «Όταν έχουμε έναν δότη τόσο νέο και μια οικογένεια παίρνει μια τέτοια απόφαση μέσα σε έναν χαμό να δωρίσει τα όργανα της 21χρονης κοπέλας, πάντα μου προκαλεί συγκίνηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζιάκας πρόσθεσε πως την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις μεταμοσχεύσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο δεύτερος κερατοειδής της Έμμας πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το