Οικονομία

Δώρο Πάσχα: Νέες διευκρινίσεις από τον υπουργό Εργασίας – Τι θα ισχύσει

Κανονικά, μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να πληρώσουν το Δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από την εξάπλωση και διασπορά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε το Σάββατο το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.
Προβαίνοντας σε μια διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην έκτακτη διυπουργική ενημέρωση, ο κ. Βρούτσης είπε πως η αναβολή της καταβολής του Δώρου Πάσχα αφορά :

  • τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την οικονομική τους δραστηριότητα με κρατική εντολή για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και
  • τις 440.000 επιχειρήσεις που πλήττονται από το φαινόμενο με μείωση τζίρου – προφανώς όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας

Αντίθετα οι επιχειρήσεις που δεν πλήττονται θα πρέπει να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα κανονικά. Ο κ. Βρούτσης χρησιμοποίησε μάλιστα ένα παράδειγμα αναφερόμενος στα Σούπερ Μάρκετ λέγοντας πως πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το Δώρο Πάσχα όπως προβλέπεται.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που πλήττονται λαμβάνουν «περίοδο χάριτος» και επί της ουσίας αναστολή των ποινικών κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος, ώστε να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας.
Στην νέα ΠΝΠ πάντως που δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου τα ξημερώματα δεν υπάρχει ρύθμιση για το Δώρο Πάσχα, γεγονός που σημαίνει πως το θέμα θα ρυθμιστεί με επόμενη διάταξη η οποία αναμένεται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το