Κόσμος

Δώρισε τη σορό της μητέρας του και την ανατίναξαν σε δοκιμές του στρατού

Την θλίψη του για την κατάληξη που είχε η σορός της μητέρας του εξέφρασε ο Τζιμ Στάουφερ από την Αριζόνα των ΗΠΑ ο οποίος για χάρη της επιστήμης δέχθηκε να κάνει την εν λόγω δωρεά.
Η 73χρονη Ντόρις Στάουφερ πέθανε το 2013 στα 73 της χρόνια μετά από πολυετή μάχη με τη νόσο Αλτσχάϊμερ. Τότε ο γιος της ήρθε σε επαφή με ένα ίδρυμα το οποίο έκανε έρευνες και αποφάσισε για την πρόοδο της επιστήμης να δωρίσει το άψυχο σώμα της μητέρας του.

Μάλιστα πριν προχωρήσει στη δωρεά έλαβε και συστάσεις από μια νοσοκόμα η οποία του πρότεινε το εν λόγω ίδρυμα Biological Resource Center (BRC).
Αμέσως μετά το θάνατο της γυναίκας μια εκπρόσωπος του κέντρου ήρθε σε επαφή με τον Τζιμ Στάουφερ και πήρε με την συγκατάθεση του την σορό, υπογράφοντας μάλιστα και όλα τα συμφωνητικά που του υπέδειξαν.

Αργότερα, μετά από μερικές ημέρες, έλαβε ένα κουτί το οποί περιείχε τις στάχτες της μητέρας τους χωρίς να μάθει ποτέ τι έρευνες έγιναν στο άψυχο σώμα της.
Μετά από τρία χρόνια δημοσιογράφος του Reuters ήρθε σε επαφή μαζί του γνωστοποιώντας του μάλιστα με σειρά εγγράφων, ότι το σώμα της μητέρας του που είχε δωρίσει δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς που είχαν συμφωνηθεί.

Ο Τζιμ Στάουφερ σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι τελικά οι εργαζόμενοι του ιδρύματος Biological Resource Center έκοψαν το χέρι της γυναίκας και το αποτέφρωσαν στέλνοντάς του τις αποδείξεις και συνέχεια πούλησαν τη σωρό της μητέρας του σε κέντρο που πραγματοποιούσε πειράματα για τον αμερικανικό στρατό.
Η σορός της 73χρονης Ντόρις Στάουφερ είχε δεθεί σε μια καρέκλα με σκοπό να ανατιναχθεί, στα πλαίσια του πειράματος που πραγματοποιούνταν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το