Τοπικά

Δωρεές αξίας 282.700 ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου από ανώνυμο ευεργέτη

Ήταν μια σεμνή τελετή για έναν συμπολίτη, που όλο αυτό διάστημα επέλεξε να κινηθεί σε πολύ χαμηλούς τόνους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί μπορεί η προσφορά του να είναι πολύτιμη για την αναβαθμισμένη λειτουργία του «Αχιλλοπούλειου», ο ίδιος, όμως, δεν διεκδίκησε ποτέ δάφνες αναγνώρισης και καταξίωσης.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση στο Νοσοκομείο Βόλου μια τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του ανώνυμου ευεργέτη, ο οποίος εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει συνδράμει καταλυτικά στην ενίσχυση του Νοσοκομείου σε εξοπλισμό, μηχανήματα, εργαλεία και υλικά, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη για τον τόπο του και τον συνάνθρωπο. Άλλωστε, όταν βοηθάς το Νοσοκομείο, βοηθάς τον ίδιο τον άνθρωπο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του διοικητή και αναπληρωτή διοικητή κ.κ. Μ. Δραμητινού και Χ. Αποστολίδη, διευθυντές κλινικών και άλλων τμημάτων, που ευχαρίστησαν θερμά τον ανώνυμο δωρητή, για όλες τις δωρεές που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο Βόλου και οι οποίες σε αξία αγγίζουν το υψηλό ποσό των 300.000 ευρώ.
Στον ανώνυμο δωρητή δόθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά στην καρδιολογική κλινική και ένας πάπυρος, που αναφέρεται στο συνολικό έργο των δωρεών του.
Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει μια πολύ αγαστή συνεργασία με τον συμπολίτη, που έκανε πράξη την αλληλεγγύη και την προσφορά.
«Αυτή η τιμητική εκδήλωση ήταν το ελάχιστο, που μπορούσαμε να κάνουμε, για όλα όσα έχει προσφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου ο ανώνυμος δωρητής, ο άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του «Αχιλλοπούλειου», έτοιμος να συνδράμει για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης προκύπτει. Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του και είμαστε βέβαιοι, ότι θα αποτελέσει τρανό παράδειγμα ήθους και αλληλεγγύης και για άλλους συμπολίτες, που θα θελήσουν να βοηθήσουν το Νοσοκομείο Βόλου», ανέφερε ο κ. Δραμητινός.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του ανώνυμου ευεργέτη και της διοίκησης, για διάφορα θέματα.

Οι δωρεές
Διαβάζοντας κανείς τις δωρεές του ανώνυμου ευεργέτη διαπιστώνει, πόσο σημαντική είναι η προσφορά του, αφού καλύπτουν ένα ευρύ χώρο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Πιο συγκεκριμένα ο ανώνυμος δωρητής πρόσφερε
-Για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έντεκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, με εγγύηση τεσσάρων ετών, αξίας 105.000 ευρώ.
-Για την Καρδιολογική Κλινική έναν σύγχρονο υπέρηχο καρδιολογικής χρήσης, με κεφαλή ενηλίκων, παίδων και διοισοφάγειο, αξίας 65.000 ευρώ.
-Για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας ένας σύγχρονος θάλαμος νηματικής ροής για επεξεργασία και προετοιμασία κυτταροστατικών φαρμάκων, αξίας 9.000 ευρώ.
-Για την Καρδιολογική Κλινική εξοπλισμό ακτινοπροστασίας για την αίθουσα βηματοδοτήσεων, αξίας 6.500 ευρώ.
-Για την Καρδιολογική Κλινική επεμβατικά εργαλεία καρδιολογικής χρήσης αξίας 4.500 ευρώ.
-Πέντε ηλεκτροκαρδιογράφους τελευταίας τεχνολογίας δώδεκα καναλίων, με τρία χρόνια εγγύηση, αξίας 10.000 ευρώ.
-Για το Αναισθησιολογικό δύο μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, με καπνογραφία, αξίας 10.500 ευρώ.
-Για το εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο ένας σταθμός ανάλυσης holter ρυθμού με τρία καταγραφικά 48 ωρών, αξίας 7.500 ευρώ.
-Για το εξωτερικό ιατρείο του Οφθαλμολογικού ένα σύγχρονο αυτόματο διαθλασίμετρο και ένα κερατόμετρο, αξίας 10.000 ευρώ.
-Για την Καρδιολογική Κλινική ένα διαφίσκο απινιδωτή με εξωτερική βηματοδότηση και μόνιτορ για την αίθουσα βηματοδοτήσεων, αξίας 7.000 ευρώ.
-Για τα εξωτερικά ιατρεία έναν φορητό υπέρηχο ενδοκρινολογικής και ουρολογικής χρήσης, με δύο ηχοβόλες κεφαλές, αξίας 16.000 ευρώ.
-Για τα εξωτερικά ιατρεία ένα παιδικό σπιρόμετρο, αξίας 2.000 ευρώ.
-Για τη Μονάδα Αιμοδοσίας δύο αναδευτήρες-ζυγούς, αξίας 6.200 ευρώ.
-Για τη Μονάδα Αιμοδοσίας ένα ψυγείο αποθήκευσης-συντήρησης των ασκών αίματος, αξίας 14.500 ευρώ.
-Για τη ΜΕΘ δύο φορητά μόνιτορ και δύο μόνιτορ οξυμετρίας, αξίας 8.000 ευρώ.
-Για τα εξωτερικά Ιατρεία, οπτική ΩΡΛ. αξίας 2.000 ευρώ.
Συνολική αξία των δωρεών 282.700 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το