Τοπικά

Δωρεές 303 φαρμάκων των Μάιο στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Αμετάβλητος, συγκριτικά με τον Απρίλιο, παρέμεινε και τον Μάιο ο αριθμός των ωφελούμενων συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, άνεργους χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, εργαζόμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης λόγω οφειλών που έχουν στο ασφαλιστικό τους ταμείο, εργαζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, ΑμεΑ, άστεγους, άτομα που λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και πολίτες που λαμβάνουν Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.
«Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι στήριγμα στους πολίτες και αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου» δήλωσε στη «Θ» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου Θέμης Τζούνης.
Ο σταθερός αριθμός των ωφελουμένων δείχνει ότι σταθερές παραμένουν και οι ανάγκες για φάρμακα. Ανάγκες που καλύπτει το Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ σημαντικές είναι οι δωρεές φαρμακευτικών σκευασμάτων από φορείς, συλλόγους, πολίτες και φαρμακεία. Σημειώνεται ότι τον Μάιο δόθηκαν συνολικά 483 φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ 303 ήταν τα φάρμακα που προσφέρθηκαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο από δωρεές.
Η δομή βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την εξασφαλίσουν μόνοι τους. «Οι δωρεές φαρμάκων συμβάλουν στο έργο που κάνουμε. Καλούμε τον κόσμο εάν έχει φάρμακα που δεν έχουν λήξει, να τα προσφέρει, εφόσον δεν τα χρειάζεται, στο Κοινωνικό Φαρμακείο» σημείωσε ο κ.Τζούνης.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν είτε για αιτήσεις, είτε για δωρεές με το Κοινωνικό Φαρμακείο (Τοπάλη 14) στο τηλέφωνο 2421031023.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η ογκολογία συναντά τις υπόλοιπες ειδικότητες στο “Βουνό των Κενταύρων” – Συνέδριο στην Πορταριά με 130 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας

Στις 5-6 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Portaria Hotel, στην Πορταριά Πηλίου, το συνέδριο…

3 Απριλίου 2024

Το Αστικό ΚΤΕΛ για τη θεώρηση των Δελτίων ΑμεΑ

Το Αστικό ΚΤΕΛ ανακοινω΄νει ότι: Ενημερώνεται το επιβατικό κοινό πως βάση της Διευκρινιστικής Εγκυκλίου του…

3 Απριλίου 2024

Υπερασπίστηκε την έδρα του ο Κένταυρος Αγριάς

Μια ακόμη νίκη πέτυχε ο Κένταυρος Αγριάς Βόλου στην έδρα του, που τον φέρνει πιο…

3 Απριλίου 2024

Αθωώθηκε οδηγός φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε 33χρονο τον οποίο περπατούσε στην Λ.Ε.Α

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος οδηγός φορτηγού που το 2019…

3 Απριλίου 2024

Βούλγαροι και Ρομά έκαναν 42 απάτες με λεία 180.000 ευρώ και στη Θεσσαλία

Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, Πύργου, Άργους και…

3 Απριλίου 2024

Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι στη μέση του δρόμου

Στιγμές τρόμου έζησε ένα εξάχρονο αγοράκι την προηγούμενη Παρασκευή στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όταν δέχτηκε άγρια…

3 Απριλίου 2024