Πολιτισμός

Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας και επίσκεψη στο Κάστρο των Παλαιών

Ξεκίνησε και συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Η επίσκεψη – ξενάγηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο», ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και με μια μικρή συνδρομή (σε κάποιες περιπτώσεις), μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη Κυριακή που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 10.45 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα.
Τη δωρεάν ξενάγηση θα κάνει η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» κ. Μελίνα Κωστίδη.

Τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.ά. εισέρχονται δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα.
Η τιμή του εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα είναι 2 ευρώ κατά άτομο αν η συμμετοχή είναι πάνω από 20 άτομα, ενώ αν είναι μικρότερη, το εισιτήριο θα κοστίσει στον καθένα επισκέπτη 4 ευρώ.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 16 Νοεμβρίου) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στη γενική γραμματέα του Δ.Σ. κ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο email [email protected]
Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στον χώρο της εισόδου του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σπ. Τσαλαπάτα, ώστε στις 10.45 το πρωί να ξεκινήσει η ξενάγηση.
Σημειώνεται ότι αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ακολουθήσει επίσκεψη στα τείχη του Κάστρου των Παλαιών, δίπλα από το Μουσείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το