Τοπικά

Δωρεάν wifi στο νησί της Σκοπέλου

Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστήματος δωρεάν wifi για όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.
Στη Σκόπελο τοποθετήθηκαν κεραίες πολύ χαμηλών ενεργειών, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών. Οι κεραίες πρέπει να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους και η ακτίνα δράσης τους είναι τα 200m.
Σε πρώτη φάση εγκαταστάθηκαν στην παραλία της Σκοπέλου στον Αγνώντα στο Έλιος στη Γλώσσα και το Λουτράκι. Άμεσα, μετά την επίλυση κάποιων τεχνικών προβλημάτων, θα εγκατασταθούν στον Πάνορμο και στον Στάφυλο.
Σε ανάρτησή του ο κ. Περίσσης αναφέρει για το έργο: ” Σκοπός μας να επεκτείνουμε το δίκτυο έτσι ώστε να καλύψουμε το σύνολο των οικισμών, και όχι μόνο χωρικά, στο εύρος των 200m.
Η αρχή έγινε. Το νησί μας σταδιακά περνάει σε άλλη εποχή . Σε σύντομο χρόνο σε συνεργασία με την cosmote θα γίνουν επίσης αλλαγές στα ΚΑΦΑΟ και θα μετατραπούν από αναλογικά σε ψηφιακά ώστε οι ταχύτητες στο internet και στη Σκόπελο από 24αρες να γίνουν 200ερες .Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημαίνει αυτό για την εξυπηρέτηση μας ως πολίτες και ως επιχείρισης .
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Κώστα Αμπελάκια χωρίς τον οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση. Οσοι θέλετε να το βρείτε, έχει το κωδικό WiFi 4EU Dimos Skopelou”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το