Τοπικά

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος σε 600 άτομα – Συνεργασία του Κ.Υ. Αργαλαστής και Υγειονομικής Περιφέρειας

Στους 600 ανήλθαν οι συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού και Νοτίου Πηλίου καθώς και της Αγριάς που συμμετείχαν στις δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις οι οποίες διενεργήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης από την κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.
Πρόκειται για μια σημαντική δράση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και στοχεύει στην ενίσχυση της πρόληψης που έχει καθοριστικό ρόλο στην υγεία.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε μαστογραφία, σπιρομέτρηση, μέτρηση οστικής πυκνότητας και βιοχημικές εξετάσεις.
Ειδικότερα, όπως τονίστηκε, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης από τη κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος από τις 29/1/18 έως και τις 6/2/18 προληπτικός έλεγχος, για τους κατοίκους της ζώνης ευθύνης του Κ.Υ.Αργαλαστής, στην Αργαλαστή και στην Αγριά.


Ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε μαστογραφία, σπιρομέτρηση, μέτρηση οστικής πυκνότητας και βιοχημικές εξετάσεις.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά δύο ημέρες για να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Πάνω από 600 άτομα από τις ευρύτερες περιοχές έκαναν χρήση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
Υπεύθυνη συντονισμού και προγραμματισμού της δράσης ήταν η μαία του Κ.Υ.Αργαλαστής κα. Αικατερίνη Καρασαϊνη η οποία διενεργεί καθημερινά και τον προληπτικό έλεγχο test-pap στις γυναίκες της ζώνης ευθύνης του Κ.Υ. Αργαλαστής. Η κ. Καρασαϊνη επισημαίνει πώς η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων καταδεικνύει την ανάγκη για εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στους προληπτικούς ελέγχους.
Σημειώνεται πως μεγάλοι αρωγοί και χορηγοί της όλης δράσης ήταν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς, που με την συμβολή τους πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα.
Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της πρόληψης του πληθυσμού καθώς και της ενημέρωσης για διάφορα ιατρικά θέματα και σε αυτό το πλαίσιο οι αρμόδιες ημέρες δραστηριοποιούνται μεταβαίνοντας και σε χώρους εκτός Κέντρου Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το