Τοπικά

Δωρεάν μικρογεύμα για 255 μαθητές στο 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

gevmata

Δωρεάν μικρογεύμα σε 255 μαθητές που συνδυάζουν την ανάγκη για υγιεινή διατροφή και παράλληλα καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης των παιδιών, παρέχεται κάθε πρωί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας μέσω προγράμματος που υλοποιεί το Ινστιτούτο προληπτικής περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής Prolepsis με κύρια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και μερικές εβδομάδες με τους μαθητές της κάθε τάξης κάθε πρωί να λαμβάνουν το μικρογεύμα τους που ανά μέρα ποικίλλει. Έτσι για παράδειγμα χθες οι μαθητές κάθισαν στο τραπέζι και έφαγαν από ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και ντομάτα, και ένα μήλο, ενώ ήπιαν και γάλα. Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρασόπιτα και μπανάνα, τη Δευτέρα τα παιδιά έφαγαν ψωμάκι με τυρί και αγγούρι, γάλα και μήλο. Επίσης στο μενού περιλαμβάνεται το γιαούρτι με μέλι, η σπανακοτυρόπιτα, καθώς και το πορτοκάλι και το σάντουιτς με αυγό και ελαιόλαδο.
Και πέρυσι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να λαμβάνουν δωρεάν μικρογεύματα. Και είναι σημαντικό που εντάχθηκε το 10ο Δημοτικό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς είναι ένα σχολείο που βρίσκεται στο Αλιβέρι, μια ιδιαίτερη περιοχή με πολλούς Ρομά, αλλά και παιδιά από οικογένειες που κτυπήθηκαν από την κρίση.
Όπως, όμως σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Γούκος, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να περιορίζεται και το φαινόμενο της μαθητικής σχολικής διαρροής.
Για την ένταξη του σχολείου στο πρόγραμμα συνεισέφερε και η Μητρόπολη Δημητριάδος που έχει αποδείξει την ευαισθησία της για τους μαθητές Ρομά.
Ο κ. Γούκος τόνισε πως «από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στο σχολείο μας το «Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής-Διατροφή» από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου προληπτικής περιβαλλοντικής και εργασιακής Ιατρικής που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου. Το πρόγραμμα εκτός από το υγιεινό και ποιοτικό μικρογεύμα που προσφέρει δωρεάν καθημερινά σ’ όλους τους μαθητές του σχολείου, συμπληρώνεται από τη διάθεση βιβλίου συνταγών στις οικογένειες των μαθητών αλλά και από εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό για προγράμματα αγωγής υγείας».
Το 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας είναι το μοναδικό σχολείο της Μαγνησίας που συμμετέχει στο πρόγραμμα σίτισης του «Σταύρος Νιάρχος» και ένα από τα 603 σχολεία πανελλαδικά. Συνολικά οι μαθητές ανά την Ελλάδα που ωφελούνται από τα μικρογεύματα, ανέρχονται στους 93.490.
Το πρόγραμμα έχει δύο βασικούς στόχους: πρώτον, να προσφέρει καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα δωρεάν, υγιεινό ποιοτικό μικρογεύμα και δεύτερον, να ενημερώσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την υγιεινή διατροφή και να ενδυναμώσει σωστές διατροφικές συνήθειες. Γι’ αυτό και κάθε μικρογεύμα ενδεικτικά αποτελείται από: Ένα αρτοσκεύασμα διαφορετικό για κάθε μέρα της εβδομάδας, όπως σάντουιτς, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια, σταφιδόψωμο, φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα λευκό χαμηλών λιπαρών ή γιαούρτι τρεις φορές την εβδομάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το