Τοπικά

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες άνω των 40 ετών

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας για την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η προληπτική μαστογραφία κάθε ένα ή δύο έτη αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και έχει αποδειχθεί με μακροχρόνιες μελέτες πως αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού.
Το παράρτημα Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και με την ευγενική εθελοντική προσφορά των ιδιωτών ακτινολόγων της πόλης, προγραμματίζει δράση ευαισθητοποίησης των γυναικών.
Συγκεκριμένα, η δράση αφορά στη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε γυναίκες μεγαλύτερες των 40 ετών, που είτε για κοινωνικούς είτε για οικονομικούς λόγους είτε από έλλειψη ενημέρωσης για τα οφέλη που προσφέρει η προληπτική μαστογραφία, δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο είτε το διάστημα από την τελευταία μαστογραφία είναι μεγαλύτερο από τα δύο έτη.
Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421033507 (κ. Ρουσογιάννη) από 12.00-14.00 και 18.00-20.00 τις καθημερινές από αύριο Δευτέρα 26/10 έως και Παρασκευή 30/10.

Οι μαίες του ΚΥ Βελεστίνου ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού
Η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον γυναικείο πληθυσμό, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου. Η καλύτερη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση, η οποία επιτυγχάνεται με την ένταξη της εξέτασης αυτής στον τακτικό προληπτικό έλεγχο των γυναικών (μαστογραφία, υπέρηχο μαστών, αυτοεξέταση και ψηλάφηση από ειδικό), που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση από τους μαστούς τους. Ο έλεγχος αυτός είναι το σημαντικότερο όπλο στη μάχη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό, όταν διαγνωστεί έγκαιρα. Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου Νικολοπούλου Γεωργία, Λιάτσικου Συνοδή και Γκουρίτσα Ουρανία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δράση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας με λήψη test pap, ενημέρωση για την πρόληψη του Ca μαστού, αυτοεξέταση μαστού και ραντεβού για μαστογραφία σε δημόσιο φορέα («Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου). H δράση συνεχίζεται στις 6 Νοεμβρίου στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έναντι πλατείας ρολογιού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2425350040.

Φάρος Σκοπέλου
Ο Σύλλογος Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» στο πλαίσιο του μήνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως έχει οριστεί παγκοσμίως ο Οκτώβριος, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Σκόπελο, Γλώσσα και Ν. Κλήμα Σκοπέλου την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, με τίτλο «Λέμε – Όχι στον καρκίνο του μαστού, Λέμε – Ναι στη ζωή».
Η δράση στη Σκόπελο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μετά τη δοξολογία, ενώ στη Γλώσσα και το Ν. Κλήμα, στους προαύλειους χώρους των Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και Αγίων Αναργύρων αντίστοιχα, με τη συνεργασία των εκεί πολιτιστικών συλλόγων.
Κατά την υλοποίηση της δράσης, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το