Τοπικά

Δωρεάν ίντερνετ στην Αργαλαστή με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα wifi4eu

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν από προχθές οι κάτοικοι της Αργαλαστής, στο πλαίσιο ένταξης και υλοποίησης από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου του ευρωπαϊκού προγράμματος wifi4eu. Η παροχή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ πρόκειται να επεκταθεί σε 14 ακόμη χωριά της περιοχής, ενώ η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει τίτλο «Wifi4EU – προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες» και σε αυτό υποβλήθηκαν συνολικά 10.000 αιτήσεις, για να εγκριθούν τελικά 3.400 αιτήματα Δήμων.

Να αναφερθεί ότι μετά την έγκριση από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό των τεχνικών προδιαγραφών για την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό ασύρματου δικτύου, οι εργασίες για την εγκατάστασή του ανατέθηκαν στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Δήμου Τρικκαίων e-Trikala Α.Ε., η οποία κατέθεσε σχετική προσφορά.
«Ξεκινήσαμε με την εγκατάσταση ελεύθερου ίντερνετ από την Αργαλαστή και θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος σε 14 ακόμη χωριά του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τη δωρεάν παροχή και σε άλλες περιοχές στο Νότιο Πήλιο, με ιδίους πόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, συνολικά 15 χωριά θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ. Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα γίνει η εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου ίντερνετ στη Συκή η οποία σήμερα είναι εκτός διαδικτύου.
Στις υποχρεώσεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η καταβολή των δαπανών συνδεσιμότητας (συνδρομή στο Διαδίκτυο), η συντήρηση και λειτουργία του εξοπλισμού, ώστε να προσφέρουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα Wi-Fi στους πολίτες και στους επισκέπτες, για τουλάχιστον 3 έτη.
Τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi θα τοποθετούνται σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν ήδη ανάλογες προσφορές δωρεάν συνδεσιμότητας Wi-Fi. Η συνδρομή ευρυζωνικής συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων θα πρέπει να εξασφαλίζει διαδίκτυο υψηλής ποιότητας στους χρήστες και να αναλαμβάνεται από τον δικαιούχο για διάστημα τουλάχιστον 3 ετών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το